Beskrivelse
Miso pasta Lys – næringsindhold
Miso pasta – lys. Næringsindhold pr 100 gram:
- Energi 854 KJ / 203 kcal
- Fedt 4,8 g – heraf mættede fedtsyrer 0,7 g
- Kulhydrat 25 g – heraf sukkerarter 11 g
- Protein 12 g
- Salt 11,8 g
Bemærk at suppemiso /misopasta er drøjt i brug og kan holde sig i flere måneder på køl – selv efter åbning hvis det opbevares tætlukket.
Ingredienser lys misopasta:
Ingredienser lys misopasta fra Shinjyo:
Vand, SOJAbønner 30%, ris, salt, alkohol, smagsforstærker: monosodium glutamat
Allergener: Soja. Kan indeholde spor af byg.
GMO-fri.
Hvad er miso?
Miso er en pasta af fermenterede sojabønner, og lige denne type fra Shinjyo , er både lavet på sojabønner og ris.
Misopasta blev oprindeligt brugt i Asien (især i Japan), hvor det dengang og stadigvæk anvendes som smagsgiver og proteinkilde (højkvalitetsprotein). Misopasta gæres (med vegansk mælkesyre) naturligt i mellem 1 og ca. 1½ år.
En lys miso er lidt mildere i smagen end mørk misopasta, og en anelse sødere. Lys misopasta er fermenteret i lidt kortere tid end de mørke varianter, og netop derfor er smagen ikke helt så stærk og mere sødlig.
Miso er efterhånden blevet kendt verden over som en umami smagsgiver. I Japan findes der i dag over 1000 forskellige varianter, og der bruger man også den let salte smagsgiver til desserter. Men der er ingen tvivl om, at det oftest er i supper, der bruges misopasta. Misosuppe, udon-suppe, ramen, nudelsuppe osv. er retter, hvor miso er en af hovedsmagsgiverne.
Anvendelse – lys misopasta:
Man bruger både mørk og lys misopasta (meso) som en form for bouillon og smagsgiver. Du kan anvende det til alt fra misosuppe til spreads, saucer, dressinger, dip og i gryderetter. BEMÆRK: når du bruger miso, må det helst ikke koge, for så forsvinder nogle af de gode næringsegenskaber.
Se også vores mørke misopasta fra Shinjyo >>
Hvis du gerne vil lave nudelsuppe, finder du også økologiske veganske nudler og veganske fuldkornsnudler her på webshoppen.