Beskrivelse
Veganske og glutenfri linguine:
Ingredienser: Ingredienser: Majsmel, kikærtemel, emulgator: mono- og diglycerider af fedtsyrer (vegetabilsk – uden palmeolie).
Næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 1558 KJ – 368 Kcal
- Fedt: 2,4 g – heraf mættet fedt: 0,6 g
- Kulhydrater: 79 g – heraf sukkerarter: 1,2 g
- Kostfibre: 2,2 g
- Protein: 6,4 g
- Salt: <0,01 g
Opbevares tørt og ikke for varmt.
Koges i 10-12 minutter.
Hvad er linguine? Forskel på spaghetti og linguine:
Linguine og spaghetti er begge lange og tynde pastaformer, men linguine er lidt tykkere og fladere end spaghetti. Spaghetti er rund og rørformet, og linguine er flad og båndlignende, dog ikke så bred som fettuccine.
Kunne det friste med hjemmelavet vegansk ‘kød’sovs?:
Hvis du har mod på en hjemmelavet vegansk ‘kød’sovs, er dette en rigtig god en af slagsen.
Tilberedningstid: 10-15 minutter
Nok til ca. 4 personer
Ingredienser
- 125 gram sojagranulat (findes her)
- ½-1 liter kogende vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbouillonterning
- 1 finthakket løg
- 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
- 1 dåse/brik hakkede tomater eller tomatpassata (ca. 400 ml)
- 3-4 gulerødder
- Krydderier efter smag (Forslag: 2 spsk smoked paprika og 3 spsk gærflager)
- 2 spsk olie til svitsning
- 2-3 tsk madlavningskulør (kan sagtens udelades, men giver den ‘rigtige’ farve)
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- Hæld tørret sojagranulat i en skål (der kan tåle varme) eller gryde og tilsæt grøntsagsbouillon og ½-1 liter kogende vand. Lad det trække i mindst 5 min.
- Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne.
- Svits løg, hvidløg, gulerødder og krydderier af i olie i en gryde.
- Tilsæt hakkede tomater/tomatpassata og kulør og bring det i kog.
- Dræn vandet fra sojagranulatet i en si.
- Rør sojagranulat i tomatsovsen.
- Smag til med salt og peber.
- Så er der vegansk ‘kød’sovs, som du kan lægge mellem de veganske lasagneplader.
Se hele opskriften inkl. vegansk mornay sauce her.
Seitz: vegansk og glutenfri pasta og spaghetti
Seitz er specialiserede i vegansk og glutenfri pasta og spaghetti. De er en del af tyske ALB GOLD, der også er pastaspecialister.
Se alle varianter af glutenfri pasta og spaghetti her >>