Beskrivelse
Coconut aminos / kokos aminos – ingredienser
Coconut aminos / kokos aminos dansk – Økologisk fra Rømer Vegan – ingredienser:
Fermenteret kokosblomst sirup*, Himalaya salt.
*= Økologisk
Opbevaring: tørt og køligt. Efter åbning opbevares flasken på køl.
Næringsindhold pr. 100 gram:
Næringsindhold pr 100 gram coconut aminos / kokos aminos:
- Energi: 657 KJ / 157 Kcal
- Fedt: 0 g – Heraf mættet fedt: 0 g
- Kulhydrater: 40 g – Heraf sukkerarter: 39 g
- Protein: 0 g
- Salt: 7 g
Coconut aminos på dansk = kokos aminos
Coconut aminos betyder kokos aminos på dansk. Det hedder nemlig stadig aminos, fordi det er en forkortelse af aminosyrer, der findes i indholdet.
Rømer Vegan har brugt fermenteret kokosblomstsirup, som den umamigivende smagsgiver.
Anvendelse
Coconut aminos / kokos aminos fra danske Rømer Vegan bruges som en umami smagsgiver – lidt som du vil bruge tamari eller soya sauce , men den er mere sødlig i smagen.
Det er blevet populært, at bruge flydende aminosyrer i dips, supper, gryderetter, pad thais, dressinger, saucer og ikke mindst i plantefars, og når du f.eks. steger tofu, jackfruit eller soya kød på panden.
Faktisk kan du bytte de flydende aminosyrer ud med tamari/soya sauce, når du følger en opskrift, hvor det indgår.
Der er altså masser af anvendelsesmuligheder, så giv den gas med de kulinariske mesterværker.
Coconut aminos vs. soya sauce?
Coconut aminos og soya sauce er begge brugt som saltende smagsgivere. Men soya sauce er oftest tilsat hvede, hvor denne kokos aminos fra Rømer Vegan er glutenfri. Idet der er brugt fermenteret kokosblomssirup er smagen i denne sauce også mere sødlig, modsat alm. soya sauce.