VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Sukrin alternativ = Sågger

Sukrin er et norsk varemærke – og dermed et firmanavn – og er altså ikke selve indholdet i posen. Sukrin sælger erythritol, hvilket er helt den samme ingrediens, som du finder i vores Nutty Vegan-poser. Vi kalder det bare Sågger i stedet. Derfor er Sågger et dansk alternativ til Sukrin og også Easis’ erythritol.

Det bruges i dag af mange, der gerne vil skære ned på kalorie- og sukkerforbruget i madlavning. Og selvfølgelig diabetikere. Men hvad er Sågger så?

BEMÆRK: sÅGGER ER PT. IKKE I PRODUKTION, OG KAN DERFOR IKKE KØBES.

erythritol tilbud - sukrin alternativ - Sågger

Hvad er (Sukrin) Sågger?

Hvad er Sågger (og dermed også Sukrin) egentligt? Hvad er det lavet af?

Sågger består 100% af erythritol.

Teknisk set er erythritol (Sågger) en sukkeralkohol – polyol, der findes i naturen i bl.a. vindruer, meloner og pærer. Men det er i for små mængder, til at man kan udvinde det gennem selve frugterne. Og nej, selvom det er sukkeralkohol bliver du ikke fuld af at spise en hel pose… Det har ikke noget at gøre med den type alkohol, du kender.

Det du kan købe som Sågger (og Sukrin), fremstilles fra glukose (fra eksempelvis majsstivelse), der fermenteres med en bakteriekultur. Når det så bliver renset og det krystalliseres, har du erythritol; altså Sågger.

Det ligner almindeligt sukker til forveksling.

Sukker til erythritol (Sågger) – forhold

Erythritol (Sågger og Sukrin) søder lidt mindre end almindeligt sukker. Hvis du vil erstatte sukker i en opskrift, skal du for hver 100 gram sukker bruge ca. 125-130 gram Sågger. 

Er det unaturligt? 

Almindelige fødevarer som ost og yoghurt gennemgår helt den samme fermenteringsproces. Så der er intet unaturligt ved Sågger/erythritol.

sukker uden kalorier

Sågger (og Sukrin) består som nævnt af erythritol. Det er faktisk det eneste sukkeralkohol, der ikke indeholder kalorier – altså 0 kalorier. Og det indeholder ingen kulhydrater, der bliver til energi i kroppens systemer. Det påvirker altså ikke kroppens energiomsætning. Og derfor er det blevet så populært i bagværk og i madlavning. Både hos diabetikerne, men også hos de, der stadig gerne vil nyde de skønne søde sager – bare uden de dumme kalorier. Det er derfor også et stort hit, for de der lever efter en LCHF-kost.

erytrhritol tilbud sukrin alternativ Sågger
Erythritol - køb online på vores shop

Sågger (erythritol) er et af vores egne danske Nutty Vegan-produkter.

750 gram til 52.

erythritol køb - sågger - Nutty Vegan - alternativ til sukrin

Er Sågger (og Sukrin) sundt?

Er Sågger (og Sukrin) sundt?

Det kan man ikke sige, men man kan bestemt heller ikke sige, at det er usundt. Erythritol har reelt set ingen næringsværdi. Erythritol i Sågger (og Sukrin) bliver ikke brugt som energigiver, fordi det ikke optages i kroppen. Det indeholder intet skadeligt, og det skader heller ikke tænderne.

Det udskilles helt naturligt gennem urin, og det passerer ufordøjet gennem dit fordøjelsessystem. Så det er også godt, hvis man lever LCHF-livsstilen. 

Diabetiker-, KETO- og LCHF-venligt

Erythritol påvirker ikke blodsukkeret, fordi det har et glykæmisk index på 0. Samtidig er det kaloriefrit. Netop derfor er det velegnet til både diabetikere og en LCHF-baseret kost.

Hvordan bruges erythritol?

Du bruger erythritol (og dermed både Sågger og Sukrin), som du bruger almindeligt sukker; i bagværk og i madlavning.

Du skal bare bruge lidt mere i en opskrift, hvis du erstatter det med sukker.

Mange er også glade for at bruge Sågger på f.eks. morgenmad som yoghurt, cornflakes og müsli og ikke mindst pandekager og til æbleskiver. Så får man den sødende effekt, uden de tomme kalorier. 

Opskrifter med erythritol / Sågger

Du kan finde opskrifter med Sågger (erythritol) på veganske-opskrifter.dk.

Her på siden, finder du også en opskrift med erythritol på f.eks. sukkerfri nøddekage og sukkerfri havregrynskugler.

På veganske-opskrifter.dk finder du f.eks. sukkerfri chokolademuffins, sukkerfri brownies, sukkerfri æbleskiver og meget andet.

kan det sammenlignes med aspartam?

Nej. Man kan ikke sammenligne Sågger (og heller ikke Sukrin) med aspartam. Aspartam er ikke et naturligt sødemiddel. Det fremstilles via en kemisk proces i et laboratorie, og det søder laaaangt mere. 

Når aspartam nedbrydes i kroppen, dannes der træsprit/metanol, og det kan i meget store mængder føre til forgiftning. Men når det er sagt, så er det kun mikroskopiske mængder af aspartam, der generelt findes i præ-fabrikerede lightprodukter som sodavand. Så derfor er det ikke farligt.

Overdreven brug af erythritol

Det er ifølge lovgivningen nødvendigt at mærke alle sukkeralkoholer med ‘overdreven kan brug kan virke afførende’. Herunder erythritol. Men nu er det nok også de færreste, der indtager et kilo eller mere på én gang.

Sågger (erythritol) skader ikke tænderne - tværtimod

Sågger /erythritol skader på ingen måder tænderne, som almindeligt sukker jo gør. Faktisk er der lavet undersøgelser i USA, der viser at erythritol kan reducere bl.a. plak og karies. (kilde)

Undersøgelserne siger ligefrem, at det naturlige sødestof hjælper med at vedligeholde mineraliseringen af tænder. Men der er ikke lavet undersøgelser på området i Danmark, så der må vi vente lidt.

kokossukker tilbud

Kokossukker - et andet alternativ til almindelig sukker

Kokossukker er et andet alternativ til almindelig sukker. Det indeholder ligeså mange kalorier som sukker, men der er et par væsentlige forskelle. Kokossukker har et lavere glykæmisk indeks end sukker. Det betyder, at dit blodsukker ikke stiger til himmels, hvis du vælger kokossukker frem for traditionel sukker. Sågger (eller Sukrin) er dog stadig dit bedste valg, hvis du helt vil undgå sukker (og kalorier).

Kokossukker er lidt mere karamaliseret end almindelig sukker, men kan bruges til akkurat det samme. Og så er det brunt i farven – som brun farin eller mørk rørsukker.

Hvad er kokossukker – kokosblomstsukker?

Kokossukker (i dette tilfælde kokosblomstsukker) er udvundet af nektaren af kokospalmens blomster. Mere eksotisk bliver det vidst ikke. Nektaren tappes og koges til sukker. Det er derfor helt naturligt og uraffineret.

Du kan købe 500 gram kokossukker fra Naturmind for 39 kr her.

Erythritol

Erythritol er den officielle og internationale betegnelse for indholdet i poserne fra Sukrin og Nutty Vegans Sågger. Erythritol er en naturlig polyol (der betyder sukkeralkohol), der forekommer naturligt i frugter som melon og pære og i gærede fødevarer som ost og vin. Det kan også produceres på en glukosebasis ved en naturlig gæringsproces. Og sidstnævnte er det, du finder i poserne i supermarkedet – og her på webshoppen i vores Sågger.

500 gram af det allerfineste kokossukker til 35 kr i vores webshop.

Køb Sukrin alternativ billigt online på vores webshop

750 gram Sågger (erythritol) til 52 kr