Beskrivelse
Veganske og glutenfrie mini- lasagneplader:
Ingredienser: Ingredienser: Majsmel, kikærtemel, emulgator: mono- og diglycerider af fedtsyrer (vegetabilsk – uden palmeolie).
Næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 1558 KJ – 368 Kcal
- Fedt: 2,4 g – heraf mættet fedt: 0,6 g
- Kulhydrater: 79 g – heraf sukkerarter: 1,2 g
- Kostfibre: 2,2 g
- Protein: 6,4 g
- Salt: <0,01 g
Opbevares tørt og ikke for varmt.
Koges i 7-10 minutter – eller bruges i lasagne/lasagnette.
Opskrift på vegansk ‘kød’sovs:
Vegansk lasagne med glutenfri og veganske lasagneplader og med sojagranulat som køderstatning.
Tilberedningstid: 10-15 minutter
Opskriften på vegansk ‘kød’sovs er nok til 4 personer
Ingredienser
- 125 gram sojagranulat (findes her)
- ½-1 liter kogende vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbouillonterning
- 1 finthakket løg
- 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
- 1 dåse/brik hakkede tomater eller tomatpassata (ca. 400 ml)
- 3-4 gulerødder
- Krydderier efter smag (Forslag: 2 spsk smoked paprika og 3 spsk gærflager)
- 2 spsk olie til svitsning
- 2-3 tsk madlavningskulør (kan sagtens udelades, men giver den ‘rigtige’ farve)
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- Hæld tørret sojagranulat i en skål (der kan tåle varme) eller gryde og tilsæt grøntsagsbouillon og ½-1 liter kogende vand. Lad det trække i mindst 5 min.
- Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne.
- Svits løg, hvidløg, gulerødder og krydderier af i olie i en gryde.
- Tilsæt hakkede tomater/tomatpassata og kulør og bring det i kog.
- Dræn vandet fra sojagranulatet i en si.
- Rør sojagranulat i tomatsovsen.
- Smag til med salt og peber.
- Så er der vegansk ‘kød’sovs, som du kan lægge mellem de veganske lasagneplader.
Se hele opskriften inkl. vegansk mornay sauce her.
Seitz: glutenfri og vegansk pasta og spaghetti
Seitz er specialiserede i glutenfri og veganske lasagneplader og mange andre pastatyper. De er en del af tyske ALB GOLD, der også er pastaspecialister.
Se alle varianter af glutenfri pasta og spaghetti her >>