Beskrivelse
Glutenfri pasta af røde linser og sweet potatoes – økologisk linsepasta
Glutenfri pasta af røde linser og sweet potatoes (søde kartofler) fra Seitz er en linsepasta, hvor der er tilsat lidt mel fra sweet potatoes for at give en ekstra lækker smag. Det er både en glutenfri og vegansk pasta, der også fås i en variant med grønne ærter og ramsløg og en med kikærter og gurkemeje. (og vi har faktisk endnu flere varianter af de populære pastatyper – se dem her).
Bemærk at den røde farve i de små pastaskruer forsvinder, når pastaen koges. Akkurat som når du koger hele røde linser.
Linsepasta af røde linser og sweet potato – Næringsindhold pr 100 gram:
Næringsindhold i 100 gram linsepasta af røde linser og sweet potato fra Seitz:
- Energi: 1479 KJ – 349 Kcal
- Fedt: 1,8 g – heraf mættet fedt: 0,7 g
- Kulhydrater: 55 g – heraf sukkerarter: 3,8 g
- Kostfibre: 6,6 g
- Protein: 25 g
- Salt: 0,03 g
Ingredienser: Økologisk linsemel af røde linser (95%) og økologisk mel af sweet potatoes (søde kartofler) (5%).
Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug
Glutenfri pasta af bælgfrugter – en super god kilde til vegansk protein
Glutenfri pasta af bælgfrugter som linser (og ærte- og kikærtepasta) er sprængfyldt med veganske proteiner. Det er bl.a. fordi pastatyperne af bælgfrugter er så proteinholdige, at de er blevet så populære i Danmark og i udlandet.
Seitz er et tysk brand, der er specialister i at lave vegansk og glutenfri pasta og spaghetti baseret på bl.a. linser (røde eller gule), kikærter og boghvede. Alle pastatyper har hver deres gode næringsprofil, og fælles for dem alle er, at de har et langt større protein- og fiberindhold og færre kulhydrater end klassisk spaghetti og pasta.
Er pasta af bælgfrugter sundt?
Pasta af bælgfrugter er helt bestemt sundt. Eksempelvis har linsepasta et højt indhold af protein, et lavt fedtindhold og en rigtig god næringsprofil med eksempelvis vitaminer (bl.a. B-vitaminer), mineraler og kostfibre. Bælgfrugter og linser siges også at være i stand til at hjælpe på et for højt blodsukkerniveau, idet de binder uønskede elementer i kroppen, og hjælper til med at få dem udskilt.
Linsepasta har også et lavt indhold af kulhydrater sammenlignet med pasta af hvede og durum, og er derfor velegnet for de der er på en KETO eller LCHF-baseret kost. Og så er det glutenfri pasta, og er derfor
Vegansk og glutenfri pasta – serveringsforslag
Det er oplagt at servere vegansk ‘kød’sovs til linsepasta. Det er let at tilberede begge dele, og så er det super børnevenligt. Prøv f.eks. vores opskrift på vegansk ‘kød’sovs af sojagranulat, der ikke tager mere end 10 min. at lave. Og så smager det af og ligner almindeligt kødsovs til forveksling. Du kan også bruge glutenfri pasta (linsepasta) til f.eks. vegansk pastasalat eller med en god tomatsauce. Fordi pastaen indeholder så mange proteiner, er der som sådan ikke det store behov for et ‘kød’alternativ med protein..
Mangler du en god opskrift på hjemmelavet vegansk sovs eller dressing, findes der mange gode opskrifter på veganske-opskrifter.dk.
Typer af vegansk og glutenfri pasta lavet af linser, ærter, kikærter og boghvede
Vi har fået mange nye typer vegansk og glutenfri pasta lavet af bælgfrugter hjem – se dem alle her >>.
Ud over denne type pasta af røde linser med sweet potato, har vi også linsepasta natural (også røde linser), linsespaghetti med rismel (af gule linser), boghvedepasta, linsepasta af gule linser med kastanjemel, kikærtepasta naturel, ærtepasta med sorghummel, kikærtepasta med gurkemeje og pasta af grønne ærter og ramsløg. Alle er 100% vegansk og glutenfri pasta og spaghetti.