Beskrivelse
Glutenfri lasagneplader / veganske lasagneplader
De glutenfri lasagneplader fra Seitz, er også veganske lasagneplader (pastaplader). De er lavet af majsmel og rismel.
Glutenfri / Veganske lasagneplader – Næringsindhold pr 100 gram:
Næringsindhold i 100 gram veganske lasagneplader /glutenfri lasagneplader fra Seitz:
- Energi: 1518 KJ – 358 Kcal
- Fedt: 1,3 g – heraf mættet fedt: 0,3 g
- Kulhydrater: 79 g – heraf sukkerarter: <0,5 g
- Kostfibre: 1,8 g
- Protein: 6,6 g
- Salt: <0,01 g
Ingredienser: Majsmel & rismel
Allergener: Kan indeholde spor af soja.
Opbevares tørt og ikke for varmt.
Anvendelse glutenfri lasagneplader:
Det siger måske sig selv, men de glutenfri lasagneplader anvendes selvfølgelig til lasagne.
Se evt. opskrift på vegansk lasagne her. Ovntiden så lasagnepladerne bliver møre er 35-40 minutter, akkurat som standard lasagneplader.
Opskrift på vegansk ‘kød’sovs:
Vegansk lasagne med glutenfri og veganske lasagneplader og med sojagranulat som køderstatning.
Tilberedningstid: 10-15 minutter
Opskriften på vegansk ‘kød’sovs er nok til 4 personer
Ingredienser
- 125 gram Nutty Vegan sojagranulat (findes i shoppen her)
- ½-1 liter kogende vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbouillonterning
- 1 finthakket løg
- 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
- 1 dåse/brik hakkede tomater eller tomatpassata (ca. 400 ml)
- 3-4 gulerødder
- Krydderier efter smag (Forslag: 2 spsk smoked paprika og 3 spsk gærflager)
- 2 spsk olie til svitsning
- 2-3 tsk madlavningskulør (kan sagtens udelades, men giver den ‘rigtige’ farve)
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- Hæld tørret sojagranulat i en skål (der kan tåle varme) eller gryde og tilsæt grøntsagsbouillon og ½-1 liter kogende vand. Lad det trække i mindst 5 min.
- Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne.
- Svits løg, hvidløg, gulerødder og krydderier af i olie i en gryde.
- Tilsæt hakkede tomater/tomatpassata og kulør og bring det i kog.
- Dræn vandet fra sojagranulatet i en si.
- Rør sojagranulat i tomatsovsen.
- Smag til med salt og peber.
- Så er der vegansk ‘kød’sovs, som du kan lægge mellem de veganske lasagneplader.
Se hele opskriften inkl. vegansk mornay sauce her.
Seitz: glutenfri og veganske lasagneplader, pasta og spaghetti
Seitz er vores udvalgte tyske producent af både glutenfri og veganske lasagneplader og mange andre pastatyper. De har også pastamærket Fit ‘n’ Free, der er specialudviklet, til de der gerne vil leve sundere. Udover de glutenfri pastaplader, har vi også mange økologiske pasta- og spaghettityper. Alle Seitz og Fit ‘n’ Free-produkter er både glutenfri og veganske.
- Glutenfri spaghetti af majsmel og kikærtemel
- Kikærtepasta naturel
- Linsepasta naturel
- Kikærtepasta med gurkemeje
- Ærtepasta med ramsløg
- Linsepasta med sweet potatoes
- Linsepasta med kastanjemel
- Linsespaghetti
- Boghvedepasta
Se alle varianter af glutenfri pasta og spaghetti her >>