Beskrivelse
Daddelsirup økologisk – Næringsindhold pr 100g:
Daddelsirup fra BiOrganik – økologisk certificeret – næringsindhold per 100 gram:
- Energi: 1133 KJ/ 271 Kcal
- Fedt: 0,1 g – heraf mættet fedt 0 g
- Kulhydrater: 66 g – heraf sukkerarter: 63-66 g
- Protein: 1,4 g
- Salt: 0,2 g
Ingredienser: Dadeljuice
Økologisk – HU-ÖKO-01 – Oprindelse: Belgien
Opbevares tørt, ikke for varmt og tætlukket.
Daddelsirup anvendelse
Brug eksempelvis daddelsirup i hjemmelavede müslibars, på is eller i smoothies, eller brug det som topping på yoghurt, pandekager eller desserter. Man kan også bruge det som erstatning for sukker eller sødemiddel i kaffe eller te. Brug det helt som du ville bruge andre typer af sirup.
Daddelsirup – vegansk honning?
Mange kalder daddelsirup for vegansk honning, fordi smagen er en anelse derhenad. Men det er trods alt sirup, så om du vil kalde det vegansk honning eller bare sirup af dadler, er helt op til dig. Men skal du eksempelvis bage veganske honningkager, kunne siruppen fra BiOrganik være et godt alternativ til honning.
Hvad smager det af?
Daddelsirup fra BiOrganik er en koncentreret plantevæske udvundet af søde, solmodne dadler. Siruppen kaldes også vegansk honning, da smagen er sammenlignelig. Smagen er sød og frugtagtig. Smagen af dadler er der selvfølgelig, men ikke så intenst, som når man spiser en dadel fra en pakke.
Er daddelsirup sundt?
Daddelsirup har et højt indhold af naturligt sukker. Men dadler er faktisk sunde – i begrænsede mængder. Og det gælder som sådan også for sirup af dadler, der består af dadler og lidt vand for at få massen til at blive flydende. Det man også kalder dadeljuice. Dadler indeholder selvfølgelig ikke raffineret sukker, og heller ikke kolesterol, og det gør dadelsirup heller ikke.
Dadler indeholder 7 vitamintyper og 10 forskellige mineraler herunder:
- C-vitamin
- A-vitamin
- flere typer af B-vitaminer
- Calcium
- Kalium
- Jern
Dadler indeholder masser af A-vitamin, der eksempelvis hjælper med at beskytte øjne og hud. Dadler indeholder også magnesium, der er godt for celle- og leverfunktionerne i kroppen. De søde frugter indeholder også aminosyren i-tryptofan, der eksempelvis producerer serotonin. Seretonin er et naturligt stof, der eksempelvis stimulerer en velvære-følelse. Derudover indeholder dadler antioxidanter, der bl.a. hjælper med at modvirke effekten fra frie radikaler.
Hvordan laves det?
Daddelsirup laves ved at opvarme dadlerne i vand. Man er nødt til at tilføje vand for at få selve nektaren af dadlerne ud. Herefter blendes de, og massen presses gennem et filter for at filtrere de uopløselige dele helt væk. Til sidst dampes det overskydende vand ud, og man står tilbage med en lækker og tyk sirup.
Plante- og frugtsirupper
Plante- og frugtbaserede sirupper som daddelsirup er gode som erstatning for bl.a. honning. De er alle glutenfri, hvedefri og laktosefri – selvfølgelig. Alle fungerer godt som substitut eller alternativ til almindeligt raffineret sukker. Både i bagværk og til eller ovenpå desserter, is mv.
Du finder også økologisk kokossirup og økologisk agavesirup i shoppen.