Dadler 375g

22,00 DKK

Ikke på lager

Dadler stenfri family size – fra danske Earth Control – dyrket og tørret i Tunesien

DENNE VARE UDGÅR AF SORTIMENTET – TILBUD GÆLDER SÅ LÆNGE LAGER HAVES

375 gram dadler

Perfekt til en lille nutty snackpause eller som et helt naturligt sødemiddel i bagværk, konfekt og desserter.

Sten og stenrester kan forekomme.

Del med andre:
Share on facebook
Share on email

Beskrivelse

Dadler fra danske Earth Control

De stenfri dadler fra Earth control – Deglet Nour – har en lækker karamelagtig sødme og et dejligt blødt bid. Dadlerne er plukket fra daddelpalmerne i Tunesien, der har et perfekt tørt og subtropisk klima til dyrkning af dadler. Efter dadlerne er blevet høstet, fjernes stenene og de tørres i solen.

Er dadler sunde?

Dadler er ligeså søde som slik, men det indeholder ikke raffineret sukker eller mættet fedt. Kun naturligt sukker og stort set ingen fedt. Så hvis du bytter slik ud med dadler – bare engang imellem – så er de helt bestemt sundere.

Dadlerne indeholder ikke kolesterol, og har et højt indhold af kalium. De indeholder også 7 vitamintyper og 10 mineraler, heriblandt:

 • C-vitamin
 • A-vitamin
 • flere typer B-vitamin
 • kalcium
 • jern

Og så er det oplagt at spise en daddel eller to, hvis du mangler hurtig energi. Det naturlige frugtsukker giver dig nemlig et et energiboost, som varer længe, og dadlerne giver også en god mæthedsfornemmelse.

De er perfekte som en naturlig snack lige fra posen, og du kan bruge dem i alverdens former for madlavning. De er især populære som erstatning for sukker i kager og desserter, og er et must til julebordet.

Et sødt sundhedsboost

Dadler indeholder masser af A-vitamin, der blandt andet er med til at beskytte øjnene og huden. De indeholder også magnesium, der er godt for celle- og leverfunktionerne. Dadelfrugter indeholder også aminosyren i-tryptofan, der producerer serotonin, der er et naturligt stof, som bl.a. stimulerer velvære-følelse, og gør det nemmere at falde i søvn. Dadlernes høje fiberindhold er også med til at stimulere tarmsystemet, og kan bl.a. være med til at undgå forstoppelse. Nogle studier siger endda, at kvinder der spiser dadler, har en mere behagelig graviditet og fødsel.

Så ja, dadler er sunde. Men du skal nok ikke spise en hel pose af gangen, for selvom dadlerne kun indeholder naturligt frugtsukker, så indeholder de meget af det.

NÆRINGSINDHOLD PR. 100g dadler

 • Energi 1395 KJ (334 kcal)
 • Fedt 0,4g – heraf mættede fedtsyrer0,1g
 • Kulhydrat 67 – heraf sukkerarter 63g
 • Kostfibre 8g
 • Protein 2,5g
 • Salt 0,01g

Ingredienser: 100% tørrede dadler – Allergeninfo: Sten og stenrester kan forekomme. Opbevares: tørt, køligt og tætlukket.

Oprindelse: Tunesien

Er du interesseret i økologiske dadler, har vi også det.

Yderligere information

Vægt 0.375 kg
Vegansk

Ja

TILMELD DIG NYHEDSBREVET