Beskrivelse
Økologiske dadler – næringsindhold pr 100 gram:
Økologiske dadler fra BiOrganik – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi 1275 KJ (305 kcal)
- Fedt 0,5g – heraf mættede fedtsyrer 0,1g
- Kulhydrat 69g – heraf sukkerarter 69g
- Protein 2,5g
- Salt 0,0075g
Indhold: Tørrede dadler* – *økologisk certificeret.
ALLERGEN INFO: Sten og stenrester kan forekomme
OPBEVARING: Opbevares tørt, køligt og tætlukket
Oprindelse: Algeriet
Økologiske Dadler
De stenfri, tørrede, økologiske dadler fra BiOrganik har en skøn karamelagtig og sødmefuld smag og et lækkert blødt bid. Økodadlerne stammer fra en økologisk daddelpalmeplantage i Algeriet. Når dadlerne er blevet høstet, udstenes de og tørres i solen.
Dadler er sunde
Dadler er meget søde – lidt som slik – men de sødmefulde, økologiske dadler indeholder intet raffineret sukker, og heller ikke noget mættet fedt. De indeholder kun naturligt sukker, og er næsten fedtfri. Så hvis du – bare engang imellem – bytter slikket ud med økologiske dadler, er de helt bestemt sunde.
Økodadlerne indeholder ikke kolesterol, de indeholder ti mineraler og syv forskellige vitamintyper, og så har de et højt indhold af kalium.
De indeholder bl.a.:
- C-vitamin
- A-vitamin
- flere typer B-vitamin
- Kalcium
- Jern
Det er oplagt at spise en daddel eller to, hvis du mangler energi lige nu og her. Det helt naturlige frugtsukker giver dig nemlig et et energiboost, der varer længe (noget længere end slik), og som en ekstra bonus giver de økologiske dadler en rigtig god mæthedsfornemmelse.
De er super gode som en helt naturlig og sund snack lige fra posen, og du kan bruge dem i alverdens former for madlavning. Dadlerne er også meget populære som erstatning for almindeligt sukker i kager og desserter pga. deres sødme. Og så er de jo et must i december måned, hvor de er blevet et traditionelt indstik på konfekttallerkenen i det ganske danske land.
Et sødmefuldt sundhedsboost
Økologiske dadler indeholder blandt andet masser af vitamin A, der eksempelvis er med til at beskytte øjne og hud. Dadlerne indeholder også magnesium, der er godt for lever- og cellefunktioner. Daddelfrugter indeholder aminosyren i-tryptofan, der genererer serotonin. Serotonin er et helt naturligt stof, der blandt andet stimulerer velværefølelsen. Nogle studier viser faktisk, at gravide kvinder der spiser flere dadler dagligt, oplever en mere behagelig graviditet og også fødsel.
Dadlernes høje indhold af fibre er også med til at stimulere tarmfloraen, og kan eksempelvis hjælpe til at undgå forstoppelse.
Så ja, økologiske dadler er helt bestemt sunde. Men du skal nok ikke spise flere hundrede gram af gangen, for selvom dadlerne kun indeholder helt naturligt frugtsukker, så indeholder de en hel del af det.
Vil du have en større pose daddelfrugter? Så har vi dem også i 500-gram poser.