Vegansk ost af gærflager (nutritional yeast)
Opskriften give ca. 750g vegansk ost - Brug én stor eller 2 mindre skåle. Ostens konsistens bliver som en smøreost (til den lidt mere faste side).
Arbejdstid: 10-15 min.
Afkølningstid: 2-3 timer
150 gram cashewnødder (findes i shoppen her)
50 gram gærflager (nutritional yeast) (findes i shoppen her)
5 spsk citronsaft
2 spsk kokosolie
60 gram tahin
30 gram gulerod
2½ tsk salt
½ tsk paprikakrydderi
1 knsp cayennepeber
1 tsk løgpulver
Olie til at smøre osteformen med
1 spsk agar agar med top (findes i shoppen her) – agar agar er en slags vegansk gelatine
240 ml vand
Fremgangsmåde vegansk ost:
Smør en stor glasskål (el. 2 mellemstore) med olie
I en blender eller foodprocessor tilsættes cashewnødder, gærflager, 80 ml vand, citronsaft, kokosolie, tahin, gulerod, salt, paprika, cayenne peber og løgpulver.
Blend til massen er ensartet.
Varm de 240 ml vand op i en gryde, og tilsæt agar agar. Lad det koge op i 1 minut under omrøring.
Hæld agarmassen over i blenderen/foodprocessoren og blend det hele sammen i 10-15 sekunder.
Hæld massen til vegansk ost i den/de smurte forme, og lad det køle af.
Sæt på køl et par timer, og så er der vegansk ost klar til servering.
Osten kan sagtens holde sig på køl i en tætlukket beholder i 1-2 uger.