Beskrivelse
Mørk miso pasta – næringsindhold
Mørk Miso fra Shinjyo – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi 881 KJ / 210 kcal
- Fedt 5,3 g – heraf mættede fedtsyrer 0,8 g
- Kulhydrat 26 g – heraf sukkerarter 8,8 g
- Protein 12 g
- Salt 12 g
Bemærk at suppemiso /misopasta er drøj i brug. Det kan fint holde sig i flere måneder på køl – selv efter åbning – hvis det opbevares tætlukket.
Ingredienser mørk misopasta:
Vand, SOJAbønner 30%, ris, salt, alkohol, smagsforstærker: monosodium glutamat.
Allergener: Soja. Kan indeholde spor af byg.
GMO-fri.
Hvad er miso?
Miso er en pasta af fermenterede sojabønner, og lige denne type fra Shinjyo , er både lavet på sojabønner og ris.
Pastaen blev oprindeligt brugt i Asien (især i Japan), hvor det dengang og stadigvæk anvendes som smagsgiver og proteinkilde (højkvalitetsprotein). Misopastaen gæres (med vegansk mælkesyre) naturligt i mellem 1 og ca. 1½ år.
Mørk miso / Misopasta Anvendelse:
Man bruger både mørk miso og lys misopasta (meso) som en form for bouillon og smagsgiver. Mange bruger det til at lave misosuppe, og andre bruger det som ekstra krydderi i f.eks. hjemmelavede spreads, saucer, dressinger, dip og i gryderetter. BEMÆRK: når du bruger misopasta, må det helst ikke komme op og koge, for så forsvinder nogle af de gode næringsstoffer.
Se også den lyse miso fra Shinjyo.