VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Kokosfibermel – Øko – 500g

35,00 kr.

Ikke på lager

Kokosfibermel – Økologisk – fra BiOrganik

Indhold: 500 gram

Kokosfibermel indeholder få kalorier og langt flere kostfibre og proteiner sammenlignet med andre melsorter. Derfor er det blevet super populært at bytte lidt af det almindelige mel ud med kokosfibermelet i bagværk, og det bruges selvfølgelig også i desserter. Især hos glutenallergikerne og de på en LCHF-kost. Melet er fint, og har derfor nogle andre egenskaber end revet kokos(mel), der er langt grovere.

Næringsindhold og mere info nedenfor

Del med andre:

Beskrivelse

Kokosfibermel Økologisk – Næringsindhold pr 100 gram:

Kokosfibermel – Økologisk – fra BiOrganik – næringsindhold pr 100 gram:

  • Energi:  1451 KJ/ 354 Kcal
  • Fedt: 19,5 g – heraf mættet fedt 15 g
  • Kulhydrater:  17 g – heraf sukkerarter:  13,6 g
  • Fibre: 30-42 g
  • Protein:  20,5 g
  • Salt:  0,08 g

 

Indhold: Økologisk kokosfibermel – Oprindelse: Sri Lanka

Glutenfri mel.

Der er praktisk genluk på posen.

Opbevares tørt, køligt og mørkt.

Kokosfibermel vs kokosmel

Kokosfibermel vs kokosmel: Den reelle forskel ligger egentligt i, at kokosfibermel er fint mel, og kokosmel (som du nok bedst kender det), er små stykker af kokos. Det burde nok nærmere hedde revet kokos, for det kan godt skabe lidt forvirring.

Man laver kokosfibermel ved at plukke de friske kokosnødder, flække dem, fjerne skallen, og så presses olien ud af kokoskødet. Herefter tørres kokoskødet, så de mange fibre og proteiner er tilbage, og til sidst males det til fint mel. Almindeligt (revet) kokosmel bliver i stedet kværnet, så det bliver til små stykker og ikke mel.

Hvorfor er det så populært?

Kokosfibermel er super populært, fordi det, udover en lækker kokossmag, også bidrager med langt færre kalorier og rigtig mange kostfibre og ikke mindst proteiner. Idet olien er presset ud af kødet fra kokosnødderne, er det også langt mere fedtfattigt, end f.eks. kokosmælk og hele kokosnødder.

Kokosfibermel anvendelse

Kokosfibermel kan som nævnt bruges som erstatning for en del af andre meltyper i bagværk. Men man skal ikke skifte alt melet ud med kokosfibermeltypen. Idet der er så mange kostfibre i, vil de suge rigtig meget væde (som eks. husk fibre/loppefrøskaller). Hvis du bytter ca. 25% ud med kokosfibermeltypen, så har du allerede der reduceret kulhydratindholdet og øget fiber- og proteinindholdet væsentligt i f.eks. en kage eller pandekager. Men du skal også tilføre lidt ekstra væske, da melet som nævnt suger meget af det.

BiOrganik – producenten

Biorganik er producenten bag kokosfibermelet. BiOrganik er én af vores favoritleverandører af veganske og glutenfri produkter. Især de mere spændende af slagsen, og ikke mindst superfoods.

Udover denne meltype har vi også mange andre af BiOrganiks (Naturminds) glutenfrie meltyper som bananmel, carobpulver, chufa mel og pilerodspulver (arrowroot pulver). Se hele vores udvalg af BiOrganiks produkter her >>.

Yderligere information

Vægt 0,5 kg