Beskrivelse
Biovegan glutenfri brødblanding til skorpebrød – økologiske ingredienser
Vegansk og glutenfri brødblanding – glutenfri skorpebrød fra Biovegan:
Ingredienser:
Majsstivelse*, fuldkornsrismel*, HAVREfuldkornsmel* (glutenfri), majsmel*, tapiokastivelse*, fuldkornsboghvedemel*, hørprotein*, kartoffelstivelse*,
Salt, rissirup*, psylliumskaller*, HAVREsurdejspulver* (glutenfrit), krydderier* (koriander*, fennikel*, anis*, kommen*).
*Fra kontrolleret økologisk dyrkning.
Allergener: Indeholder glutenfri havre. Kan indeholde spor af soja, selleri, sennep, sesam, lupin og skalfrugter.
Næringsindhold pr. 100 gram utilberedt brød / tørblanding:
-
Energi: 1508 KJ / 360 Kcal
-
Fedt: 3,4 g
-
heraf mættede fedtsyrer: 0,5 g
-
Kulhydrater: 71 g
-
heraf sukkerarter: 0,8 g
- Kostfibre: 5,1 g
- Protein: 8,1 g
-
Salt: 2,1 g
Tilberedning af glutenfri brød fra Biovegan:
Tilberedningsforslag til Biovegans glutenfri brødblanding:
Udover posens indhold skal du bruge:
450 ml lunkent vand
Enten 1 pakke tørgær eller 17 gram bagepulver + 30 ml eddike
Dejskraber
Håndmixer med dejkrog
Lidt ekstra glutenfri mel (til drys)
Fremgangsmåde glutenfri brødblanding:
Forvarm ovnen til 250 °C varmluft eller over-/undervarme og stil en ovnfast skål fyldt med vand i ovnen. Kom din brødblanding med vand og gær (eller eddike og bagepulver) i en røreskål og forbered det hele kort med en håndmikser og dejkrog, indtil der er dannet en jævn dej (max. 1 til 2 minutter). Ælt ikke dejen for længe!
Vip forsigtigt dejen ud af skålen (brug evt. dejskraberen) på en bageplade beklædt med bagepapir. Ælt ikke dejen mere, ellers bliver den ikke luftig! Den ru overflade skaber et rustikt, sprødt brødlook efter bagning.
TIP: Skær brødet 2-3 cm dybt (f.eks. i en krydsform).
Drys dit sprøde brød med rigeligt mel og bag det i en forvarmet ovn ved 250 °C i 10 minutter og derefter i 45 minutter ved 220 °C eller ved 250 °C over-/undervarme i 55 minutter.