Beskrivelse
Biovegan vegansk og glutenfri brødblanding til havrebrød – økologiske ingredienser
Vegansk og glutenfri brødblanding – glutenfri havrebrød fra Biovegan:
Ingredienser:
51 % HAVREFLAGER* (glutenfri), majsstivelse*, 13,2 % fuldkornsHAVREMEL* (glutenfri), majsmel*, hørfrøprotein*, salt, HAVRESURDEJSPULVER* (glutenfri), loppefrøskaller*, rissirup*, syrningsmiddel: kaliumtartrat; Hævemiddel: natron.
*Fra kontrolleret økologisk dyrkning.
Allergener: Indeholder glutenfri havre. Kan indeholde spor af soja, selleri, sennep, sesam, lupin og nødder.
Næringsindhold pr. 100 gram tilberedt brød:
Næringsindhold pr 100g glutenfri havrebrød/ glutenfri brødblanding:
-
Energi: 935 KJ / 221 Kcal
-
Fedt: 3,1 g – Heraf mættede fedtsyrer: 0,6 g
-
Kulhydrater: 40 g – Heraf sukkerarter: 0,7 g
- Kostfibre: 4,8 g
- Protein: 6,3 g
-
Salt: 1,4 g
Tilberedning af glutenfri havrebrød fra Biovegan:
Udover posens indhold skal du bruge:
500 ml lunkent vand
2 spsk (20 ml) eddike (evt. æblecideredddike)
Brødform – 20 cm el. 25 cm
Dejskraber
Håndmixer med dejkrog
Evt. lidt ekstra glutenfri havregryn (til drys)
Fremgangsmåde glutenfri brødblanding – havrebrød:
Forvarm ovnen til 200°C varmluft eller 220 grader over-/undervarme og stil et ovnfast fad fyldt med vand i ovnen. Hæld melblandingen, eddike og vand i en røreskål, og ælt det kort med en håndmikser med dejkrog, indtil der er dannet en jævn dej (maks. 1 til 2 minutter). Ælt ikke dejen for længe!
Smør brødformen med fedtstof (eller brug bagepapir). Skrab dejen ud i brødformen med en dejskraber, glat den ud, og lad den hvile i formen i 15 minutter til ovnen er godt forvarmet. (Drys evt. glutenfri havregryn el. frø el. kerner på toppen som dekoration).
Bag brødet på midterste rille i ovnen i ca. 60 minutter. Vip forsigtigt brødet ud af formen, og lad det køle af på en bagerist.