Beskrivelse
Biovegan glutenfri brødblanding til glutenfri ciabatta – økologiske ingredienser
Vegansk og glutenfri brødblanding – glutenfri ciabatta fra Biovegan:
Ingredienser:
Tapiokastivelse*, majsstivelse*, rismel*, fuldkornsrismel*, kartoffelstivelse*, majsmel*, majsgryn*, salt, psyllium husk skaller*, rørsukker*, hørfrøprotein* .
*Fra kontrolleret økologisk dyrkning.
Allergener: Kan indeholde spor af soja, selleri, sennep, sesam, lupin og nødder.
Næringsindhold pr. 100 gram tørblanding:
Næringsindhold pr 100g glutenfri ciabatta/ glutenfri brødblanding:
-
Energi: 1471 KJ / 351 Kcal
-
Fedt: 1,1 g – Heraf mættede fedtsyrer: 0,2 g
-
Kulhydrater: 78 g – Heraf sukkerarter: 2 g
- Kostfibre: 3,6 g
- Protein: 4,1 g
-
Salt: 2,2 g
Tilberedning af glutenfri ciabatta fra Biovegan:
Tilberedningsforslag til Biovegans brødblanding med glutenfri ciabatta:
Udover posens indhold skal du bruge:
450 ml lunkent vand
3 spsk (30 ml) olivenolie
1 pakke tørgær
Lidt glutenfrit mel (til drys)
Håndmixer med dejkrog
Fremgangsmåde glutenfri brødblanding – Ciabatta:
Til 2 glutenfri ciabatta brød:
Hæld 450 ml lunkent vand og 2 spsk olivenolie i en røreskål og opløs gæret heri. Tilsæt brødblandingen, og ælt det hele grundigt – først langsomt i 1 minut og derefter i 4 minutter på højeste niveau med din håndmixer.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C varmluftsovn eller 225°C over-/undervarme, og stil et ovnfast fad fyldt med vand nederst i ovnen.
Hæld 1 spsk olivenolie over dejen, vend den ud på en arbejdsflade og form den til to rektangler ca 15 x 20 cm. Fold den ene langside af dejen ind ca 2/3 og fold den anden side over den.
Læg begge brød med glat side opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve igen i cirka 15 minutter.
Drys begge ciabatta med lidt (glutenfrit) mel, og bag i 30-35 minutter i varmluftsovn eller 40 minutter i over-/undervarme.
Efter bagning lader du brødene køle lidt af på en rist, inden de nydes.
Tip: Raffiner dit glutenfri ciabattabrød med oliven eller tørrede tomater! For at gøre dette skal du blot ælte dem kort ind i dejen i slutningen af trin 1.