VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Azukibønner - Økologiske - 500g

27,00 DKK

Ikke på lager

Azukibønner (røde) – økologiske – fra BiOrganik

FORVENTES PÅ LAGER IGEN I UGE 43

Indhold: 500 gram

Azukibønner er rige på fibre, mineraler, antioxidanter og vitaminer, og indeholder 23,1 g protein pr 100 gram. De tilberedes akkurat som andre typer bønner og bælgfrugter; iblødsætning og så kogning.

Mere info og næringsværdi nedenfor

Del med andre:
Del på facebook
Del på email

Beskrivelse

azukibønner køb tilbudAzukibønner – Økologiske – Næringsindhold pr 100g:

Azukibønner fra BiOrganik – næringsindhold per 100 gram:

  • Energi: 1281 KJ/ 304 Kcal
  • Fedt: 1,2 g – heraf mættet fedt 0,3 g
  • Kulhydrater: 41,5 g – heraf sukkerarter: 3,1 g
  • Protein: 23,1 g
  • Salt: 0,05 g

Indhold: røde azukibønner

Pakket i en allergenefri fabrik.

Økologisk certificeret – Ikke EU-Jordbrug – HU-ÖKO-01 – Oprindelse: Kina.

Opbevares tørt, mørkt, ikke for varmt og tætlukket.

Hvad er azuki bønner?

Azukibønner (eller adzukibønner) dyrkes hovedsageligt i det østlige Asien og i Himalaya-området. Bønnerne er små og mørkerøde. De har en mild, lidt sødlig og let nøddeagtig smag. De minder en anelse om Kidneybønner, men de er noget mindre. Bl.a. på grund af bønnernes let sødlige smag, er de oplagte at bruge til eksempelvis desserter og bagværk. Måske som en bønnebrownie?

Bønner med masser af sunde næringsstoffer

Azukibønner er rige på mange sunde næringsstoffer. Herunder bl.a.:

  • Mange proteiner – herunder aminosyrerne glutamin og lysin.
  • Gode kostfibre der er med til at give en god mæthedsfornemmelse
  • Mange gavnlige mineraler: bl.a. calcium, kalium, magnesium, jern, folat, zink, mangan og kobber
  • Mange antioxidanter (azuki bønner er en af de fødevarer med flest antioxidanter)
  • B-vitaminer

Så de er fyldt med gode egenskaber. Mere her.

Azukibønner tilberedning og anvendelse

Azukibønner tilberedning: sæt bønnerne i blød i koldt vand i 8-12 timer. Kog dem i rigeligt med frisk vand i ca. 40-60 minutter.

Herefter kan de anvendes til alt fra tilbehør til aftensmaden, i salater, gryderetter og til bagning. I Kina og Japan er de meget glade for at bruge azukibønner i desserter. De har eksempelvis en sød bønnepasta de kalder Anko, som bruges i og til mange dessert-retter. Her koger man azukibønner i sukkervand og purerer dem.

Bælgfruger og mel og pasta deraf

Bælgfrugter som azukibønner er en veganers og vegetars bedste venner i kombination med korn, frø og kerner. De er sprængfyldt med proteiner og masser af andre gode næringsstoffer. Her i shoppen finder du også økologiske kikærter og røde linser, ligesom vi har quinoa i både rå og poppet format. Derudover har vi mange typer vegansk pasta lavet af bælgfrugter. Herunder eksempelvis kikærtepasta, linsepasta og linsespaghetti. Derudover har vi også økologisk kikærtemel, der bl.a. er genialt i plantefars (måske i kombination med bønnerne).

Yderligere information

Vægt 0.5 kg
Økologisk

TILMELD DIG NYHEDSBREVET