VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Veganske Schnitzler

veganske schnitzler opskrift med hvedegluten

Veganske schnitzler af hvedegluten

Arbejdstid: 15-20 min. 

Kogetid: 2 x 15 minutter

Afkølningstid: mindst 30 minutter

+ Stegetid på pande

Opskriften giver 4 mellemstore veganske schnitzler

180 gram Nutty Vegan hvedegluten

findes på shoppen:  500 gr her >>  2,5 kilo her >>

100 ml vand

80 gram kogte kikærter

1 mellemstort løg

2-3 fed hvidløg

12,5  Nutty Vegan gærflager (ca. ½ dl) – giver en umami- og lidt osteagtig smag

(findes i shoppen: glutenfri gærflager >> eller  økologiske gærflager >>)

2 spsk sojasauce/tamari

2½ spsk sennep (evt. dijonsennep)

3 tsk vegansk kyllingekrydderi – Alternativt: 1 tsk spidskommen + 1 grøntsagsbouillonterning (opløs terningen i vandet)

2 spsk olie (+ olie eller vegansk smør til stegning)

60 gram vegansk tempuramix + 100 ml vand (som dej til panering)

Rasp til panering

Fremgangsmåde

Vand, kikærter, løg, hvidløg, gærflager, soya sauce, krydderier, sennep og olie hældes i en foodprocessor eller blender. Blend til det er ensartet.

Tilsæt så hvedegluten, og ælt det sammen. Dejen bliver hurtigt meget spændstig og sammenhængende. 

Form 4 mellemstore (eller 3 store) veganske schnitzler, og læg dem i en dampindsats.

(Tip: en dampindsats kan købes billigt i f.eks. Ikea og er genial til mange opskrifter med hvedegluten).

Hæld vand i en stor gryde (ca. 2-3 cm fra bunden), og bring det i kog.

(vandet skal ikke bulderkoge, bare simre).

Sæt dampindsatsen med schnitzlerne i gryden, læg låg på og lad dem dampe i 30 minutter – vend dem om efter 15 minutter (med f.eks. en tang – pas på for det er temmelig varmt i gryden).

Tag så dampindsatsen op, og lad schnitzlerne samle sig/køle af i mindst 30 minutter.

(De kan med fordel laves dagen i forvejen, og opbevares på køl, inden du panerer og steger dem).

Pisk vand sammen med tempuramix i en skål, hæld rasp på en tallerken (tilsæt evt lidt salt og peber) og dyp så schnitzlerne i dejen inden de vendes i rasp.

Steg dem i rigeligt med olie/vegansk smør på panden.

De er færdige, når de er gyldne på begge sider.

 

Server evt med en skøn vegansk bearnaise sauce.

hjemmelavede veganske schnitzler opskrift med hvedegluten
hjemmelavede veganske schnitzler opskrift