Veganske pizzasnegle - 12-15 stk
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid i alt: 1½-2 timer
Bagetid: 30 min.
Ingredienser til dejen:
20 gram gær
2½ dl vand
1 tsk sukker
2 spsk olie
75 gram Nutty Vegan hvedegluten – (hvedegluten findes i shoppen her >>)
Hvedegluten gør brødet ekstra luftigt og spændsigt – kan erstattes af alm. hvedemel.
300 gram hvedemel
1½ tsk salt
Ingredienser til fyldet til veganske pizzasnegle:
Vand til iblødsætning/kogning + ½ grøntsagsbuillonterning
100 gram Nutty Vegan økologiske sojastrimler (sojastrimler findes i shoppen her >>)
1 finthakket rød peberfrugt
1 finthakket løg
½-1 dåse/brik/glas pizzasauce el. tomatpassata
2-3 tsk smoked el. sød paprika
1-2 tsk oregano
Lidt salt og peber
100-125 gram vegansk revet ost
Tip: Hvis du gerne vil have, at ingen kan se, at det er veganske ‘skinke’strimler, kan du tilføje rå rødbede (skrællet) eller rødbedesaft fra syltede rødbeder til det kogende vand, når sojastrimlerne trækker).
Fremgangsmåde dejen:
Rør gær ud i vand, olie og sukker.
Tilsæt hvedemel, hvedegluten og salt, og ælt det RIGTIG godt sammen.
(Brug evt. en køkkenmaskine, og lad den ælte dejen i 5-10 minutter. Jo længere man ælter jo bedre aktiveres glutendelen i hvedegluten, og det er glutenproteinerne, der gør brødene så luftige og spændstige).
Dæk dejen til, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1½ time.
Fremgangsmåde fyldet:
Kog ca. 3/4 liter vand
Hæld Nutty Vegan sojastrimler i en gryde el. skål der kan tåle varme. Tilsæt kogende vand og ½ grøntsagsbouillonterning. Læg låg på gryden/låg på skålen, og lad det trække i mindst 5 minutter.
(Tip: hvis strimlerne skal være lyserøde á la skinkestrimler, så tilsæt lidt rødebedesaft eller stykker af rå rødbede).
Dræn sojastrimlerne for vand i en si. Pres lidt ekstra væde ud med en ske.
Rør krydderierne ind i strimlerne (evt. i en skål).
Hak løg og peberfrugt fint.
Fremgangsmåde: samling af de veganske pizzasnegle:
Rul dejen til de veganske pizzasnegle ud i en rektangulær firkant.
Smør pizzasauce/tomatpassata ud på dejen og spred fyldet ud – løg, peberfrugt og krydrede sojastrimler. (Gem evt. lidt sojastrimler til at drysse på toppen af sneglene til sidst).
Rul dejen stramt sammen til en rulle. Rul fra den lange side.
Skær 12 til 15 veganske pizzasnegle ud af rullen.
Nip enden af hver snegl sammen med dejen på resten af sneglen, så den ikke åbner sig under bagningen.
Læg sneglene på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Drys revet ost og de sidste sojastrimler på toppen af hver snegl.
Bag dem i ca. 30 minutter til de er let gyldne på toppen.
De kan sagtens fryses ned.