Veganske nuggets af hvedegluten
Arbejdstid: 15-20 min.
Kogetid: 2 x 20 minutter
Stegetid på pande el. i frituregryde: til de er let gyldne
Opskriften giver 20-24 veganske nuggets
200 gram Nutty Vegan hvedegluten
(hvedegluten findes i shoppen: 500 gr her > og 2500 gram her >>)
175 ml vand
75 ml tomatpassata
2 spsk sojasauce/tamari
12,5 Nutty Vegan gærflager (ca. ½ dl) – giver en umami- og lidt osteagtig smag
(findes i shoppen: gærflager >>)
1½ spsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
Kan udelades: 1 spsk smoked paprika (eller BBQ-krydderi) – eller 1 tsk flydende røgaroma (findes i shoppen: flydende røgaroma >>)
Kan udelades: 3 tsk vegansk kyllingekrydderi (så de rigtigt får smagen af kylling).
1 tsk salt
Vegansk tempuradej (så raspen sidder fast):
- 150 gram hvedemel (alm. mel)
- 220 ml iskoldt danskvand
- 1 tsk salt
- ½ tsk bagepulver
Du kan også købe en færdig vegansk tempuramix, hvor du bare skal tilsætte vand.
Pankorasp til panering
Olie til stegning på pande eller i gryde (evt. i frituregryde)
Rigeligt med vand + 1 grøntsagsbouillonterning til at koge de veganske nuggets i.
Fremgangsmåde veganske nuggets af hvedegluten:
175 ml vand, tomatpassata, sojasauce, (evt. smoked paprika/flydende røgaroma), hvidløgspulver, løgpulver, gærflager og salt piskes sammen i en skål.
Tilsæt så hvedegluten og ælt det sammen. ‘Dejen’ bliver godt spændstig.
Del dejen i 20-24 veganske nuggets.
Bemærk: stykkerne bliver næsten dobbelt så store, når de koges.
Hæld vand i en stor gryde sammen med en grøntsagsbouillonterning – og bring det i kog. Der skal være nok vand til at dække alle nuggets (og de må godt ligge oven på hinanden).
Læg de veganske nuggets af hvedegluten i gryden. Læg låg på, og lad det småsimre i ca. 20 minutter ved svag/middelhøj varme.
(vandet skal ikke bulderkoge, bare simre).
Vend alle nuggets med en pasta-ske eller tang efter 20 min. og lad dem koge 20 min. mere.
Dræn vandet fra og lad dem køle lidt af
Vend stykkerne i pankorasp (dyp dem evt. i plantedrik, hvis raspen ikke vil hænge ordentligt ved).
Vend stykkerne i pankorasp (dyp dem evt. i plantedrik, hvis raspen ikke vil hænge ordentligt ved).
Steg de veganske nuggets i rigeligt med olie på panden. Eller hæld ½-3/4 liter rapsolie i en alm. gryde og frituresteg dem til de er let gyldne.
Så er der sprøde og saftige nuggets klar til servering.
Server evt. med:
- Vegansk kryddermayo (findes i shoppen her)