Sprøde og luftige veganske madbrød med hvedegluten - langtidshævede
Arbejdstid: 10 min.
Hævetid: Mindst 6 timer
Bagetid: Ca. 25 min.
Opskriften giver 2 veganske madbrød – rigeligt til 8 personer. (Brødene kan fryses ned).
15 gram gær
½ liter vand
1 tsk citronsaft (fremmer hæveprocessen)
500 gram almindeligt hvedemel
10 gram salt – gerne havsalt/Himalaya salt
Til topping: olivenolie, rosmarin og/eller oliven skåret i skiver.
Fremgangsmåde veganske madbrød:
Rør gær ud i vand og citronsaft.
Bland hvedemel med hvedegluten og salt.
Mix de tørre ingredienser med de våde med en gaffel eller ske til dejen er ensformig. (Dejen er MEGET våd).
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 6 timer – gerne længere.
Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
Drys en lille håndfuld hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen rundt i det – brug evt. en dejskraber. Del dejen i to lige store stykker.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg brødene på.
Stænk eller pensl olie på brødene og drys groft salt, rosmarin og evt. olivenskiver ovenpå.
Bag brødene på midterste rille i ca. 25 min. til skorpen er sprød og let gylden.