Ingredienser til veganske frikadeller af sojagranulat
Arbejdstid: 25 min.
Hviletid fars: mindst 20 min.
Opskriften er nok til 4 pers.
Ca. 125 gram sojagranulat ( Veganz sojagranulat findes her >>)
Vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbuillonterning
1 finthakket løg
2 mellemstore gulerødder ca. 150 gram (rives på rivejern – kan udelades) eller 150 gram finthakket kål
1 dl havregryn
1 dl kikærtemel (Kikærtemel findes på shoppen her >>)
1 spsk sennep
1 spsk sojasovs
3 spsk tapiokamel opløses i 4 spsk vand (tapiokamel kan erstattes af majsstivelse)
½ dl (ca. 12,5 g) gærflager
(Nutty Vegan gærflager findes på shoppen her >>)
3 spsk smagsneutral kokosolie
+ olie til at stege dellerne i
½ tsk salt
Er du glad for krydret mad, så tilsæt 1-2 spsk smoked paprika eller 1 tsk cayennepeber eller chili).
Fremgangsmåde veganske frikadeller:
- Hæld tørret sojagranulat i en skål eller gryde og tilsæt grøntsagsbuillon og ½ liter kogende vand. Lad det trække i mindst 5 min.
- Hak løget fint og riv gulerødderne (eller snit kålen).
- Svits løg, krydderier og gulerødder/kål af i kokosolien på en pande i 3-4 minutter.
- Dræn vandet fra sojagranulatet i en si. Pres så meget væde ud du kan med en ske.
- Find en lille skål (eller en meljævner) og hæld tapiokamel (el. majsstivelse) i sammen med 4 spsk vand. Rør/ryst stivelsen ud, så det er helt jævnt.
- I en stor skål mixes alle ingredienser – hvis det ikke er for varmt, er det bedst at ælte det sammen.
- Stil det på køl i mindst 20 min. gerne mere.
- Form de veganske frikadeller i den størrelse du synes, og steg dem på en pande i olie. 6-8 min. på hver side.
Server evt. med vegansk bearnaise sauce (link), kartofler og lidt grønt.
Tip: dellerne kan sagtens fryses.