Veganske fastelavnsboller med fyld af vegansk 'nutella'
Til ca. 14 veganske fastelavnsboller
Arbejdstid: Ca. 20 min.
Hævetid: 1 + ½ time
Bagetid: 10 min.
Ingredienser til dejen:
50 gram gær
1,5 dl plantedrik
100 gram blød vegansk smør
3 spsk sukker
1 spsk loppefrøskaller (fungerer som æg) (findes i shoppen her)
40 gram hvedegluten (gør dem bløde, luftige og spændstige) (findes i shoppen her)
1 knsp salt
340 gram hvedemel
Ingredienser til chokoladecreme indeni:
Vegansk ‘nutella’ – ( flere varianter i shoppen her >>)
Fremgangsmåde:
Smuldr gæren ud i en skål. Tilsæt plantedrik og sukker. Pisk/rør til gæren er opløst.
Rør loppefrøskaller og det bløde veganske smør i. Tilsæt så hvedegluten, salt og hvedemel.
Ælt dejen rigtig godt sammen.
Lad dejen hæve tildækket i mindst 1 time.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
Efter hævning, ælter du dejen igen, og ruller den ud med en kagerulle til den er ca. ½ cm tyk.
Skær så ca. 14 stykker ud i lige store firkanter, placer en klat vegansk ‘nutella’ på midten, og luk dejen sammen omkring ‘nutellaen’ ved at nippe/presse dejen sammen. Der må ikke være huller.
Læg de veganske fastelavnsboller på bagepladen med den sammenlukkede side nedad. Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag dem i ca. 10 minutter.
Når de er kølet af, kan du servere dem au naturel, med glasur eller vegansk ‘nutella’ på toppen.
Ingredienser i shoppen:
-
Hvedegluten (seitanmel / vital wheat gluten) 500g
44,95 kr. Tilføj til kurv -
Vital Wheat Gluten (seitanmel/hvedegluten) 500g
44,95 kr. Tilføj til kurv -
Vegansk smørepålæg med hasselnødder og kakao – Øko – 400g
62,00 kr. Tilføj til kurv -
Himalaya Salt – Groft 500g
29,00 kr. Tilføj til kurv -
Loppefrøskaller (Psyllium Husk Fibre) – Øko
39,00 kr. Tilføj til kurv