Ingredienser til veganske bøffer af hvedegluten
Arbejdstid: 15 min.
Dampetid: 28 min.
Hviletid: 20 min.
Stegetid: 3-4 min.
Opskriften giver 4 veganske bøffer (steaks)
Video med fremgangsmåde nedenfor
1 mellemstort løg i både
1 ½ dl. kogte kikærter el. sojabønner/hvide bønner
2 spsk sojasauce
1½ spsk sennep
3 spsk gærflager (giver en umami smag – findes i shoppen – her.).
2½ spsk smoked paprika
1 spsk vand
1 spsk olie + lidt til pensling/stegning
Lidt peber
1 tsk salt
1 tsk madkulør (behøves ikke, men giver den lidt brune farve)
Fremgangsmåde veganske bøffer:
Find en foodprocessor eller blender og hæld alle – undtaget hvedegluten – ingredienser i.
Blend til det bliver en ensartet masse.
Tilsæt hvedegluten, og blend til massen bliver en klump, der kører rundt. (Det burde kun tage 10-20 sekunder). Blendes det ikke ensartet, kan du bare ælte det sammen.
Form 4 veganske bøffer som du ønsker – aflange eller runde.
Hæld ca. 1 liter vand i en stor gryde (Vandet skal ikke røre/gå helt op til dampindsatsen).
Læg låg på gryden, og få det til at koge.
Sæt en dampindsats i gryden, og læg de 4 veganske bøffer i dampindsatsen (Har du ikke en dampindsats, fås de billigt i bl.a. Ikea).
Vend bøfferne efter ca. 13-14 minutter – så siden der vender op mod låget, nu vender ned mod dampindsatsen.
Læg låg på gryden igen, og lad dem dampe i ca. 13-14 minutter mere.
Tag dampindsatsen op af gryden, og lad bøfferne stå og samle sig i 20-30 minutter.
Pensl dem med olie (eller en marinade) og steg dem på panden eller grillen – ca. 2 minutter på hver side.
Og så er de veganske bøffer / veganske steaks klar til servering.
Server evt. med en god vegansk brun sovs, hollandaise eller champignonsauce.