Ingredienser til vegansk spegepølse af hvedegluten (seitanmel)
Arbejdstid: 15 min.
Opskriften giver 2 mellemstore spegepølser
Video med fremgangsmåde for vegansk spegepølse nedenfor
1½ dl Nutty Vegan hvedegluten
1 mellemstort løg i både
½ dl. kogte kikærter el. sojabønner/hvide bønner
2 spsk sojasovs
2 spsk tomatpasta
3 spsk sennep
3 spsk gærflager (giver en umamismag – du finder både Nutty vegan økologiske gærflager og glutenfri gærflager (nutritional yeast) her på shoppen)
2 spsk smoked paprika
1 spsk olie
2 tsk salt
1½ spsk peberkorn hakket i halve (kan udelades)
Fremgangsmåde vegansk spegepølse:
Find en foodprocessor eller blender og hæld alle – undtaget hvedegluten og peberkorn – ingredienser i.
Blend til det bliver en ensartet masse.
Tilsæt de halverede peberkorn og hvedegluten, og blend til massen bliver en klump, der kører rundt. (Det burde kun tage 10-20 sekunder). Blendes det ikke ensartet, kan du bare ælte det sammen.
Form 2 pølser i den størrelse du ønsker (de skal kunne ligge i din dampindsats).
Hæld ca. 1 liter vand i en stor gryde, og læg en dampindsats i. (Vandet må ikke røre/gå helt op til dampindsatsen). Læg låg på, og få det til at koge. (Har du ikke en dampindsats, fås de billigt i bl.a. Ikea)
Find 2 stykker sølvpapir – ca. A4-papirstørrelse.
Læg en spegepølse på hvert stykke. Rul sølvpapiret stramt rundt om hver pølse. Det er vigtigt, at det sidder stramt! Drej hver ende stramt rundt nogle gange, så spegepølserne er helt lukket til.
Læg de sølvpapirs-indsvøbte spegepølser i dampindsatsen i gryden. Læg lå på igen, og damp dem i ca. 90 min. ved lav til middel varme. Vandet skal ikke bulder-koge, det skal bare generere damp.
Lad pølserne køle lidt af, og læg dem så i køleskabet – stadig i sølvpapir. De bliver endnu mere faste, når de køles ned.
Og så kan du skære fine stykker af super lækker, krydret og selvfølgelig vegansk spegepølse.