Ingredienser til vegansk pizzatopping - 'kyllinge'-strimler
Arbejdstid: 15 min.
Opskriften er nok til 2 store pizzaer el. durums
Video med fremgangsmåde for vegansk ‘kylling’ nedenfor
Vegansk pizzatopping af sojastrimler:
130 gram Nutty Vegan Økologiske sojastykker – (findes i shoppen her)
Vand til iblødsætning/kogning + ½ grøntsagsbuillonterning
Olie til stegning
Krydderier efter smag – forslag: 1 spsk smoked paprika og ½ tsk cayennepeber
Lidt salt og peber
Fremgangsmåde sojastrimler til vegansk pizzatopping:
Tilsæt en ½ grøntsagsbouillon i en gryde med ca. 1 liter kogende vand.
Hæld de tørrede sojastrimler i og lad det små-simre i 8-10 min.
Dræn sojastrimlerne i en si, og pres ekstra væde ud med en ske.
Svits krydderierne af i olie på panden og tilsæt de drænede sojastrimler.
Mix sojastrimlerne godt sammen med krydderier/olie på panden, og vend dem lidt indimellem med en grydeske eller en spatel.
Efter et par minutter på panden kan du bruge dem som vegansk pizzatopping – eller i en sandwich, wokret eller som vegansk ‘kylling’ i karry. Mulighederne er mange, det er super nemt at lave, det er sundt, og så smager det fantastisk godt. Det har også en god kyllingeagtig konsistens, så det er en genial erstatning for kylling.