VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Vegansk chokolademousse

vegansk chokolademousse opskrift uden aquafaba

Vegansk chokolademousse - opskrift med silken tofu

Opskriften giver ca. 4 portioner vegansk chokolademousse (hvid eller klassisk) - du finder samtidig en opskrift på hjemmelavet vegansk gelé, hvis du gerne vil have det som topping.

Arbejdstid i alt: 10 min.

Afkølningstid: Mindst 3 timer

Ingredienser mousse:

Ca. 340 gram silken tofu (findes i shoppen her – du kan både bruge silken soft tofu og silken firm tofu)

Ca. 180 gram vegansk madlavningschokolade (du finder en klassisk vegansk madlavningschokolade her – og en vegansk hvid madlavningschokolade her)

Om du vælger klassisk eller hvid er helt op til dig.

Tip: hvis du laver en vegansk hvid chokolademousse kan du tilsætte 1 tsk vaniljesukker.

Tip: hvis du laver en klassisk vegansk chokolademousse, og du gerne vil have en ekstra bitter chokoladesmag, kan du tilsætte lidt kakaopulver.

Ingredienser vegansk bærgelé som topping:

Du kan sagtens bruge friske bær, hakkede nødder/mandler eller vegansk flødeskum som topping i stedet - eller i kombination med bærgeléen.

250 g frosne bær

½ dl vand

Ca. 150 gram friske eller frosne bær (+ evt 75-100 gram friske blåbær, hvis du ønsker hele blåbær inden i tærten).

½ tsk agar – pulver (en slags vegansk gelatine/husblas)

Du finder Nutty Vegan agar-pulver på webshoppen her >>

1-2 spsk sukker eller Sågger (erythritol) (hvis det skal være uden sukker)

Fremgangsmåde vegansk chokolademousse:

Find 4 portionsglas frem.

Blend silken tofu i en foodprocessor eller blender til det er helt smooth og ensartet.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad (i en gryde).

Bemærk: der må ikke komme vand/damp ind i chokoladen, for så bliver det grynet.

Hæld den smeltede chokolade i blenderen/foodprocessoren sammen med den blendede tofu, og blend igen.

Tilsæt evt. vaniljesukker eller kakaopulver (for ekstra chokoladesmag) – hvis du vil.

Blend til massen er ensartet.

Hæld det i dine portionsskåle – og så har du vegansk chokolademousse.

Lad dem dampe lidt af og stil dem så på køl (overdækket).

Fremgangsmåde vegansk bærgelé:

Hæld de frosne bær og vandet i en kasserolle, og varm det op ved lav varme.

Tip: hvis du ikke ønsker hele bærstykker i geléen, kan du når bærrene er tøet lidt op, blende dem til alle bærrene er purerede. Og så tilbage i gryden med det.

Når du er sikker på, at bærrene er tøet op, tilsætter du sukker eller Sågger, skruer op for blusset og får det i kog.

Rør agar-pulveret i, og rør rundt imens det simrer i ca. 2 minutter.

Bemærk at det stadig er helt flydende, når det koger. Men agar sætter sig først, når det begynder at køle ned. Så brug endelig ikke mere pulver, end den halve teskefuld.

Find portionsglassene frem, og hæld passende gelé ovenpå hver portion vegansk chokolademousse.

Lad det dampe af, inden du på ny sætter glassende på køl. 

Lad portionerne stå på køl i nogle timer, så moussen og geléen er helt kølet af.

Server evt. med lidt friske bær, hakkede nødder eller mandler og/eller lidt vegansk flødeskum.