Vegansk burger af hvedegluten - uden dampindsats
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 2 x 30 minutter
Stegetid på pande el. grill: ca. 4 min. på hver side
Opskriften giver 4 store, 6 mellem eller 8 små veganske burgerbøffer.
250 gram Nutty Vegan hvedegluten
findes i shoppen: 250 gr her >> – 500 gr her >> 2,5 kilo her >>
150 ml vand
80 gram rå rødbede
80 ml tomatpassata
2 spsk sojasauce/tamari
3 spsk smoked paprika-krydderi (eller BBQ-krydderi) – eller 2 tsk flydende røgaroma (findes i shoppen: flydende røgaroma >>)
12,5 Nutty Vegan gærflager (ca. ½ dl) – giver en umami- og lidt osteagtig smag
(findes i shoppen: glutenfri gærflager >> eller økologiske gærflager >>)
1-2 spsk løgpulver
1 tsk salt
Olie + lidt salt og peber til stegning
Rigeligt med vand + 1 grøntsagsbouillonterning til at koge bøfferne i.
Vegansk burger af hvedegluten (uden dampindsats):
150 ml vand, rødbede, tomatpassata, sojasauce, smoked paprika/flydende røgaroma, løgpulver, gærflager og salt blendes til det er ensartet.
Hæld det i en skål og ælt hvedegluten i. ‘Dejen’ bliver godt spændstig.
Del dejen i 4-8 veganske burgerbøffer.
Bemærk: bøfferne bliver ca. dobbelt så store, når de koges.
Tip: Hvedegluten gør dejen ekstremt spændstig, så det er nemmere at trække/hive bøfferne runde og flade, end at bruge en kagerulle.
Hæld vand i en stor gryde sammen med en grøntsagsbouillonterning – og bring det i kog. Der skal være nok vand til at dække bøfferne.
Læg de veganske burgerbøffer af hvedegluten i gryden (de må gerne ligge oven på hinanden). Læg låg på, og lad det småsimre i ca. 25-30 minutter ved svag/middelhøj varme.
(vandet skal ikke bulderkoge, bare simre).
Vend bøfferne med en madpincet eller tang efter 25-30 min. og lad dem koge 25-30 min. mere.
Husk: jo tykkere de veganske burgerbøffer er – jo længere tid skal de dampes.
Steg bøfferne i olie eller vegansk smør på panden. 3-4 minutter på hver side. Krydr evt. med salt og peber eller pensl med marinade.
Så er der juicy vegansk burger af hvedegluten.
Server evt. med:
- Rå løg
- Kryddermayo (findes i shoppen her)
- Syltede agurker
- Tomat
- Salat, spinat el. rucola
- BBQ sauce el. ketchup
- Veganske burgerboller – opskrift her
Ingredienser til vegansk burger i shoppen::
-
Gærflager (nutritional yeast) Glutenfri – 300g
74,95 kr. Tilføj til kurv -
Røgaroma – Mex-Al Liquid Smoke Hickory – 340 ml
95,00 kr. Læs mere -
Veganz Mayo – Danish Style 250ml
19,95 kr. Læs mere -
Vital Wheat Gluten (seitanmel/hvedegluten) 500g
44,95 kr. Tilføj til kurv -
Hvedegluten (seitanmel / vital wheat gluten) 500g
44,95 kr. Tilføj til kurv