VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Vegansk bøfsandwich

vegansk bøfsandwich opskrift

Ingredienser til hjemmelavet vegansk bøfsandwich

Arbejdstid: Burgerbøffer: 15 min. Brun sovs: 10 min. 

Dampetid: 2 x 25 minutter

Stegetid på pande el. grill: ca. 4 min. – Bløde løg: 5 min.

Opskriften er nok til 4 personer.

Video med fremgangsmåde nedenfor

Se opskrift på vegansk brun sovs længere nede på siden.

(Du finder også vegansk brun sovs i pulverform fra Veganz her på webshoppen – hvis det skal være ekstra nemt.)

170 gram hvedegluten (hvedegluten findes i shoppen – 250 gr 19 kr 500 gr. 35 kr)

150 gram løg – skåret i både

1 dl kogte kikærter

3 spsk sojasauce

2½ spsk tomatpasta

2½ spsk smoked paprika (eller BBQ-krydderi)

3 spsk olie + olie til stegning

4 spsk gærflager – giver en umami- og lidt osteagtig smag (findes i shoppen – 100 gr 29 kr.)

Ca. 40 gram rå rødbede i tern (giver den røde farve)

1 tsk salt

½ tsk peber

1 tsk madkulør (kan udelades, men giver den lidt brune farve)

Fremgangsmåde burgerbøffer til vegansk bøfsandwich:

Hæld alt til burgerbøfferne – undtaget hvedegluten – i en foodprocessor (eller blender). Blend til det bliver en ensartet masse.

Tilsæt hvedegluten og blend igen. Det samler sig hurtigt i én stor klump. Bliver det ikke ensartet, kan du bare ælte det sammen.

Del klumpen i 4, og form 4 veganske burgerbøffer.

Har du en bøfformer er det super. Men de veganske burgerbøffer er nemme at forme med hænderne. 

Hæld vand i en stor gryde – ca. 2 cm fra bunden – og bring det i kog.

Læg de 4 veganske burgerbøffer i dampindsatsen. Sæt indsatsen ned i gryden med kogende vand, og læg låg på.

(vandet skal ikke bulderkoge – dampen er det afgørende, så svag til middel varme er nok).

Damp dem i ca. 25 min.

Tag så dampindsats med bøfferne op og vend bøfferne. Den side der vendte opad, skal nu vende ned mod dampindsatsen. Damp dem med låg på i 25 min. mere.

Jo tykkere de veganske burgerbøffer er – jo længere tid skal de dampes.

I mellemtiden kan du gå i krig med vegansk brun sovs.

Når burgerbøfferne er dampet færdig, steger du dem i olie eller vegansk smør på panden i et par minutter på hver side.

Og så er de ellers klar til en superb vegansk bøfsandwich.

vegansk bøfsandwich med brun sovs
veganske brugerbøffer seitanbøffer opskrift

Ingredienser til hjemmelavet vegansk brun sovs

Arbejdstid: 10 min.

Opskriften giver rigeligt brun sovs til 4 stk vegansk bøfsandwich

5 spsk olie el. ca. 35 g vegansk smør

5 spsk hvedemel

3-4 dl lunt vand 

1 grøntsagsbouillonterning

1 tsk salt (+ lidt til at smage til med)

Ca. ½-1 tsk peber (smag til undervejs)

1-2 spsk ribsgele (smag til undervejs)

2 dl plantedrik

½ dl plantefløde (kan udelades)

2-3 tsk madkulør (indtil du har den ønskede brune farve)

Fremgangsmåde vegansk brun sovs til vegansk bøfsandwich

Varm olie/smør op i en gryde og pisk melet i med et piskeris.

Tilsæt det lune vand lidt efter lidt, imens du pisker godt til, så der ikke kommer klumper i sovsen. Tag evt. gryden af kogepladen, imens du pisker det første vand i.

Tilsæt plantefløde, ribsgele, salt og peber og kog det op igen under omrøring. Er den brune sovs ikke brun nok, tilsætter du bare mere kulør.

Smag til med ribsgele, salt og peber til du synes, at den er helt rigtig.

Er sovsen ikke helt tyk nok, kan du røre 1-2 spsk tapiokamel el. majsstivelse ud i 2-3 spsk vand og tilsætte det, imens du rører/pisker.

Og så kan du ellers servere vegansk bøfsandwich.

Opskrift på veganske burgerboller er lige her.

Vil du gerne slippe for at lave sovsen fra bunden, så finder du vegansk brun sovs i pulverform på webshoppen her>>