Beskrivelse
Vegansk tortellini af fuldkornsmel – D’angelo
Vegansk tortellini af fuldkornsmel med fyld af grøntsager – ingredienser:
FULDKORNS-DURUM HVEDE SEMULJE*, vand | Fyld (26%): grøntsager* (65%: løg*, gulerødder*, porrer*, spinat*), rasp* (HVEDEMEL*, gær*), kartoffelflager*, solsikkeolie*, havsalt, krydderier* (hvidløg*, peber*, sar*), emulgator: lecithin* (fra SOJA*). *=fra økologisk jordbrug.
Allergener: Indeholder hvede, gluten og soja. Kan indeholde spor af mælk og selleri.
Oprindelse: Tyskland
Næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 1264 KJ/ 300 kcal
- Fedt: 5,5 g
- heraf mættet fedt: 0,9 g
- Kulhydrater: 51 g
- heraf sukkerarter: 2,7 g
- Kostfibre: 6,3 g
- Protein: 8,1 g
- Salt 1 g
Opbevaring: tørt og ikke for varmt.
Tilberedning:
Tilberedning: Kog tortellinien i letsaltet vand i 12-15 minutter – til den er al dente.
Serveringsforslag til vegansk tortellini:
Hvis du gerne vil tilføre lidt umami-ostesmag, kan du drysse lidt gærflager eller vegansk parmesan på tortellinien, når den er klar til servering.
Mangler du en god sauce til, er en klassisk tomatsauce selvfølgelig altid et hit. Ellers finder du et stort udvalg af veganske sovse og dressinger her >>
Vegansk cappeletti vs tortellini
Faktisk er dette ikke vegansk tortellini. Men de færreste kender ordet cappelletti. De 2 typer pasta er begge fyldte pasta-stykker. Og de ligner hinanden til forveksling.
Der er 2 mere eller mindre væsentlige forskelle. Tortellini er egentlig oftest fyldt med kød. Og det er jo ikke tilfældet her, hvor fyldet er champignon. Derudover er der lidt forskel på størrelsen på de to. Men det er stort set alt. Så når vi skriver vegansk tortellini og ikke vegansk cappalletti, så er det for at ingen skal være i tvivl om, at der er tale om fyldt (vegansk) pasta.