Beskrivelse
Vegansk og glutenfri kageblanding til æble-crumble muffins – Bauckhof
Vegansk og glutenfri kageblanding til muffins – Bauckhof:
Ingredienser:
Fuldkorns HAVREflager** glutenfri 39 %, rå rørsukker**, fuldkorns HAVREmel* glutenfri 25 %, risstivelse*, bagepulver (hævemiddel: natriumhydrogencarbonat; syrningsmiddel: monokaliumtartrat; majsstivelse *), stensalt, vanilje*.
*fra kontrolleret økologisk dyrkning
**fra biodynamisk dyrkning 95%
Næringsindhold pr. 100 gram tørblanding:
-
Energi: 1575 KJ / 373 Kcal
-
Fedt: 4,3 g – Heraf mættede fedtsyrer: 0,7 g
-
Kulhydrater: 72 g – Heraf sukkerarter: 29 g
- Kostfibre: 6,2 g
- Protein: 8,5 g
-
Salt: 0,75 g
Tilberedning af glutenfri kageblanding – æble-crumble muffins:
Udover posens indhold skal du til en vegansk udgave bruge:
100 g blød vegansk smør el. plantemargarine
100 g æblepuré el. æblemos
200 g æbler skåret i små tern
Evt.: ½ tsk kanel og 30 gram finthakkede mandler (begge kan udelades).
Muffinsforme (12 stk)
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 °C med over-/undervarme og hav dine 12 muffinsforme klar.
Hæld kageblandingen i en skål. Tilsæt vegansk smør og æblepuré og ælt med hænderne til dejen er ens og smuldrende.
Fjern 1/3 af dejen og sæt til side til crumble-toppen.
Tilsæt de små æbler i tern til den resterende dej og ælt til stykkerne er jævnt fordelt.
Fordel dejen jævnt mellem muffinsformene.
Fordel den sidste 1/3 af dejen på toppen af de 12 muffins (Tilsæt også kanel og mandelstykker her, hvis du ønsker at tilføje det).
Bagetiden er ca 30 minutter på en medium risthøjde.
TIP: Server med vaniljesauce, is el. flødeskum