Beskrivelse
Boghvede spaghetti – økologisk, vegansk og glutenfri pasta
Boghvede-spaghetti fra ALB GOLD er en både økologisk, vegansk og glutenfri pastatype af boghvedekerner.
Boghvede indeholder mange gode næringsstoffer, og går rigtig godt sammen med traditionel pastasauce eller kødsovs (opskrift på vegansk kødsovs her). Mere om de gode egenskaber i boghvede nedenfor.
Boghvedepasta – Næringsindhold pr 100 gram:
Næringsindhold i 100 gram økologisk boghvede-spaghetti – glutenfri pasta fra ALB GOLD:
- Energi: 1497 KJ – 354 Kcal
- Fedt: 3,1 g – heraf mættet fedt: 0,7 g
- Kulhydrater: 65 g – heraf sukkerarter: 1,4 g
- Kostfibre: 9,2 g
- Protein: 12 g
- Salt: <0,01 g
Ingredienser: Økologisk boghvedemel
Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug
Opbevares tørt og ikke for varmt.
Serveringsforslag til boghvede-spaghetti
Server boghvede-spaghetti med f.eks. vegansk kødsovs – opskrift her. Både glutenfri spaghetti og ‘kød’sovs tilberedes på ca. 10 minutter. Så har du et måltid med protein, fibre og masser af god smag.
Du kan også sagtens bruge en lækker tomatsauce, eller ostesauce eller bare med ketchup. Boghvedepasta er også fantastisk, når det anvendes i kolde retter. Eksempelvis i pastasalat. Der er stadig masser af gode næringsstoffer i, og det er derfor noget sundere end pasta af hvedemel og durummel.
Tip: drys lidt gærflager / ernæringsgær (nutritional yeast) over din boghvedepasta, når det er klar til servering. Gærflager minder om parmesan i udseende, og så giver den en lækker ostesmag.
Har du mod på at lave en hjemmelavet vegansk sauce eller måske en vegansk dressing til en gang pastasalat, er der mange nemme opskrifter på veganske-opskrifter.dk.
Glutenfri pasta – mange andre varianter
Du finder et stort sortiment af glutenfri pasta, udover boghvedepasta, her på webshoppen. Se alle varianter af vegansk og glutenfri pasta her >>.
Bl.a. kikærtepasta naturel, pasta af ærter og ramsløg, linsepasta af røde linser og glutenfri lasagneplader.