VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Ascorbinsyre Pulver (C-Vitamin pulver) 250g

59,00 kr.

På lager

Ascorbinsyre Pulver – C-Vitamin-pulver fra Naturmind

Indhold: 250 gram (der er genluk på posen)

Ascorbinsyre pulver – eller c-vitamin pulver – bruges især som en antioxidant, men det bruges også som surhedsregulerende middel i madlavning.

Ascorbinsyre er faktisk det pulver, der bruges i c-vitamin-piller. Det er altså ren c-vitamin.

Få mere info om ascorbinsyre nedenfor.

Beskrivelse

ascorbinsyre pulver - c-vitamin pulverHvad er Ascorbinsyre pulver?

Ascorbinsyre pulver er det, vi kalder c-vitamin pulver. Det er altså det pulver, der også laves til c-vitaminpiller; altså c-vitamin pulver. Pulveret kan opløses i vand.

C-vitamin har en masse vigtige egenskaber for os mennesker. Det er en antioxidant, der f.eks. har betydning for kroppens immunforsvar, dannelse af aminosyrer og kan bl.a. beskytte mod virus og bakterier. Kilde.

C-vitamin pulver – fordele:

C-vitamin pulver er et velkendt supplement til kosten, hvis man ikke får nok c-vitamin, gennem det man spiser. Du kender det sikkert godt, man tager tit c-vitamin (pulver eller i tabletform) om vinteren, fordi man gerne vil holde immunforsvaret oppe.

Men der er andre fordele ved ascorbinsyre pulver / c-vitamin pulver, for c-vitamin:

 • hjælper med at beskytte immunforsvaret mod virus og bakterier
 • bidrager til at omdanne energi til kroppen
 • bidrager til at forebygge problemer med tandkød, slimhinder, hud og øjne
 • har stor betydning for blodkredsløbet og hjertet
 • øger optagelsen af jern i kroppen
 • er hjernens vigtigste antioxidant – c-vitaminmangel kan have bestandige konsekvenser for hjernens funktionalitet

C-vitamin-mangel kan give symptomer som træthed, irritabilitet, muskel- og knoglesmerter mv. (kilde).

Hvem skal bruge ascorbinsyre pulver / c-vitamin pulver?

Ascorbinsyre pulver / c-vitamin pulver er særligt egnet, til de der ikke får nok c-vitamin gennem kosten. C-vitaminer kan du bl.a. finde naturligt i citrusfrugter, broccoli, jordbær, kiwi og blomkål.

De der har et øget behov for c-vitamin (pulver eller ej), er blandt andet, de der træner hårdt (fysisk hård træning), de der ryger, de der solbader meget og de der er stressede. Dyr kan danne deres eget C-vitamin, men den egenskab har vi mennesker ikke, så vi skal have det gennem kosten – eller gennem tilskud som ascorbinsyre pulver eller c-vitaminpiller.

Hvis du indtager for meget ascorbinsyre pulver, kan det give bivirkninger som mavesmerter og diarré. Så lad være med det. Det anbefales, at en voksen person gennemsnitligt indtager ca. 75 mg c-vitamin dagligt.

Anvendelse ved brug som antioxidant (frem for en vitaminpille):

Bland ca. ½ teskefuld c-vitamin pulver i et glas vand eller tilsæt det i en shake, din juice eller andet flydende. Det anbefales, at du indtager ascorbinsyre pulver i forbindelse med et måltid.

Laver du egne frugtsafter, marmelader, vin mv., kan du også bruge lidt ascorbinsyre pulver som et både farve- og surhedsregulerende middel. Hvis du f.eks. laver friskpresset most, vil mosten bevare den friske farve, hvis du tilsætter lidt inden nedfrysning. Du kan også tilsætte en skefuld eller to i dit bagværk, bl.a. for at give det et c-vitamin-boost og en mere syrlig smag.

Næringsindhold pr 100 g ascorbinsyre pulver fra Naturmind:

 • Energi: 0 KJ / 0 Kcal
 • Fedt: 0 g – heraf mættet fedt: 0 g
 • Kulhydrater: 0 g – heraf sukkerarter: 0 g
 • Fibre: 0 g
 • Protein: 0 g
 • Salt: 0 g

 

Ingredienser: ascorbinsyrepulver

Opbevaring: tørt, ikke for varmt og tætlukket. Oprindelse: Kina.

Naturmind

Naturmind er et mærke under BiOrganik, der er en stor ungarsk vegansk virksomhed i Budapest, der ud over veganske fødevarer også producerer helseprodukter – som ascorbinsyre pulver, spirulina og chlorella-tabletter og pulver.

Er du interesseret i andre sundhedsfremmende veganske produkter, er du måske interesseret i gærflager og loppefrøskaller. Se hele kategorienHelse’ her.

Yderligere information

Vægt 0,25 kg