Ingredienser til en svampet, sukkerfri vegansk nøddekage
Arbejdstid: Ca. 10 min.
Bagetid: Ca. 25 min.
Erythritol (findes i shoppen her)
1 banan (ca. 100 g skrællet banan)
130 gram hvedemel
70 gram havregryn
80 gram vegansk smør
2 dl plantedrik (havre-, soya- eller mandeldrik)
3 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 knsp salt
6-7 dråber essens/aroma (evt. vaniljeessens el. appelsinessens)
Topping: server evt. toppet med hakkede mandler eller nødder, hakket mørk vegansk chokolade (findes i shoppen her) og friske bær
Fremgangsmåde sukkerfri vegansk nøddekage:
Alle ingredienser hældes i en stor foodprocessor eller blender. Blend i ca. 20-30 sekunder – nødderne behøver ikke at blive blendet helt til mel.
Forvarm ovnen til 190 grader alm. ovn
Smør en springform med vegansk smør. (Beklæd eventuelt bunden af springformen med bagepapir, og sæt formen rundt om. Så er det nemmere at få kagen af. Siderne på springformen skal stadig smøres).
Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter
Lad den køle af på en bagerist inden du pynter med topping. (Hvis du bruger hakket chokolade smelter det lidt, hvis kagen stadig er lun, når du drysser det på)