VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Valnødder 100g

Original price was: 20,00 kr..Current price is: 15,00 kr..

Ikke på lager

Valnødder – fra danske Earth Control – dyrket i Californien, USA

DENNE VARE UDGÅR AF SORTIMENTET – BEGRÆNSET LAGER

100 gram valnødder

Perfekte til en lille nutty snackpause eller til valnøddeboller, til ostebordet, til kagepynt,  i desserter eller waldorfsalat.

Kan indeholde spor af andre nødder og jordnødder.

Er valnødder sunde? Hvor lang tid kan de holde sig friske? Læs med nedenfor.

Beskrivelse

Valnødder fra danske Earth Control

Valnødder fra Earth control er fra Californien i USA, hvor det varme klima giver rigtig gode vækstvilkår for valnøddetræerne. Det tager 5-7 år fra et valnøddetræ er plantet, til der kan høstes nødder fra det. Så der skal man være lidt tålmodig.

Er valnødder sunde?

Valnødder har en masse sunde egenskaber. De indeholder bl.a. mange proteiner, sunde umættede fedtstoffer, kostfibre, antioxidanter, vitaminer (flere typer B-vitamin og E-vitamin) og mineraler (blandt andet calcium, magnesium, kalium og fosfor). De indeholder også omega-6 fedtsyrer, der ellers findes i magert kød. Så er du veganer, er valnødderne en god kilde til lige netop den type fedtstof.

Pga. deres rige indhold af aminosyrer og arginin, er valnøddekernerne også med til at forebygge kardiovaskulære problemer (hjerteproblemer).

Har du type-2 diabetes, er valnødder oplagte som et slags kosttilskud. Nødderne indeholder nemlig en sund type fedtstof, der bidrager til et lavere insulinindhold i blodet.

Valnødderne indeholder også E-vitamin, folinsyre, melatonin, omega-3-fedtsyrer og antioxidanter, og de er alle med til at beskytte dine nerver og dermed din hjerne.

Sprængfyldte af antioxidanter

Det er ikke for sjov at valnødder, også er en del af det, man betragter som superfood. De er nemlig sprængfyldt med antioxidanter som polyphenoler og lipoprotein. Faktisk indeholder en håndfuld valnøddekerner knap dobbelt så mange antioxidanter som en tilsvarende håndfuld mandler, cashewnødder, hasselnødder, jordnødder og mange andre nøddetyper. En undersøgelse fra USA viser, at hvis man spiser 7 valnødder dagligt, kan man mindske risikoen for kræft, type-2-diabetes og hjertesygdomme. Se evt. undersøgelsen foretaget af Ph.D. Joe Vinson her.

At valnødder indeholder en del fedt, er vidst ingen hemmelighed, og det er nok derfor, at mange undgår dem. Men faktisk tager man sjældent på at spise mange nødder. Mest fordi det er sunde flerumættede fedtsyrer, men også fordi man får en god mæthedsfornemmelse, når man spiser nødder generelt.

Hvor længe kan valnødder holde sig friske? Holdbarhed:

Valnødders holdbarhed er ikke helt så lang, som mange andre nøddetypers holdbarhed. De bliver harske, hvis de ligger for længe. Men du kan med fordel opbevare dem i fryseren, for så forlænges holdbarheden væsentligt. Men ellers skal de bare opbevares tørt, køligt og tætlukket.

Husk at du også kan købe cashewnødder og mandler her på shoppen.

Næringsindhold pr 100 gram:

  • Energi 2833 KJ (686 kcal)
  • Fedt 65 – heraf mættede fedtsyrer 6,1g
  • Kulhydrat 7g – heraf sukkerarter 2,6g
  • Kostfibre 6,7g
  • Protein 15g

Ingredienser: Valnøddekerner – ALLERGEN INFO: Kan indeholde spor af andre nødder og jordnødder

Oprindelse: Californien, USA

Yderligere information

Vægt 0,1 kg