Ingredienser til luftige og spændstige veganske burgerboller
Arbejdstid: 10-15 min.
Hævetid: Mindst 1 time + 30 min.
Bagetid: 20-22 min.
Opskriften giver ca. 8 veganske burgerboller
½ pakke gær
4 dl vand + vand til pensling
1 tsk sukker
2 spsk olie
1 dl solsikkerkerner (kan udelades)
Sesamfrø til drys
1 tsk salt
300 gram almindeligt hvedemel + det løse
200 gram grahamsmel
Fremgangsmåde veganske burgerboller:
Rør gær ud i vand, olie og sukker.
Rør kernerne i.
Tilsæt hvedegluten og rør det sammen.
Bland salt med hvedemel og grahamsmel og hæld det sammen med resten. Ælt det rigtig godt sammen.
Lad dejen hæve tildækket i mindst 1 time – gerne mere.
Form så 8 boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i en halv times tid.
Du skal ikke være bekymret over, at de ser små ud. De kommer til at hæve – både under efterhævning og især når de bages.
Pensl med vand og drys sesamfrø på.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn på midterste rille i ca. 20-22 minutter.
Og så har du en super god portion veganske burgerboller – luftige og spændstige. Prøv dem evt. sammen med en saftig og mør vegansk bøf af hvedegluten – så har du en vegansk burger, der er enhver konge værdig.