VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Veganske æbleskiver

veganske æbleskiver opskrift

Skønne, bløde og sprøde æbleskiver - vegan style

Arbejdstid: 45 min.

Opskriften giver 20 veganske æbleskiver

220 gram hvedemel

30 gram hvedegluten – kan undlades, men det giver en ekstra fluffiness (luftighed) til de veganske æbleskiver. (20 kr. for 250 gram hvedegluten – 35 kr. for 500 gram hvedegluten – her i shoppen)

½ dl aquafaba (aquafaba er vandet (lagen) fra en dåse eller brik med kogte kikærter)

50 gram sukker

3,5 dl plantedrik 

25 gram vegansk flydende/smeltet plantemargarine eller vegansk smør + lidt ekstra til stegning

1 tsk kardemomme

1 spsk citronsaft 

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

½ tsk salt

Fremgangsmåde veganske æbleskiver:

Hæld aquafaba, flydende eller smeltet vegansk plantemargarine/smør, citronsaft og sukker i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer. 

Find en anden skål, og mix/bland mel med kardemomme, salt, bagepulver og natron.

Imens du pisker med håndmixeren, tilføjes de tørre ingredienser til de våde – lidt ad gangen. 

Find æbleskivepanden frem. Hæld lidt plantemargarine/vegansk smør i hvert hul. Sæt panden på komfuret og tænd på middel varme.

Hæld dej i hvert hul – op til ca. ½ centimeter fra toppen. 

Brug et træspyd (grillspyd af træ) til at vende de veganske æbleskiver. Vend dem 90 grader ad gangen. Æbleskiverne skal være gyldne, før du vender dem.

Bemærk: Hæld lidt plantemargarine/vegansk smør i hvert hul i æbleskivepanden, hver gang du hælder en ny portion dej i. Ellers sidder dejen fast.

vegansk julemad opskrifter

Server dem med flormelis, sukker, syltetøj – eller måske vegansk ‘nutella´? 😉