Beskrivelse
Miso fra Lima – Mørk Miso – økologisk
Næringsindhold pr 100 gram økologisk Barley Miso fra Lima:
- Energi 742 KJ / 176 kcal
- Fedt 4,9 g – heraf mættede fedtsyrer 2,5 g
- Kulhydrat 21 g – heraf sukkerarter 18 g
- Kostfibre: 1,9 g
- Protein 11 g
- Salt 12 g
Ingredienser misopasta:
SOYA bønner *, BYG *, vand, havsalt, A. Oryzae. *Økologisk certificeret
Allergener: Soja og Byg
Uden tilsat sukker.
Oprindelse: Japan – JP-BIO-602
Bemærk at miso er drøjt i brug og kan holde sig i flere måneder på køl – selv efter åbning hvis det opbevares tætlukket.
Hvad er miso?
Miso er en pasta af fermenterede sojabønner, og lige denne type fra Lima, er både lavet på sojabnner og byg.
Pastaen blev oprindeligt brugt i Asien (især i Japan), hvor det dengang og stadigvæk anvendes som smagsgiver og proteinkilde (højkvalitetsprotein). Misopastaen gæres (med vegansk mælkesyre) naturligt i mellem 1 og ca. 1½ år. I lige denne type fra Lima, sørger indholdet af byg for en mild smag. Den er mildere end eksempelvis Hatcho Miso, og er derfor endnu mere populær her på de vestlige breddegrader.
Er misopasta sundt?
Ingredienserne i misopasta er gode for vores tarmsystem. Pastaen indeholder vigtige næringsstoffer som enzymer, proteiner, fibre og mineraler. Den gærede misopasta er med til at skabe et godt flow, og er derfor også med til at vedligeholde immunforsvaret. Også pga. gæringsprocessen er det nemmere at fordøje maden.
Anvendelse:
Man bruger egentligt miso som en slags bouillon. Det kan anvendes til alt fra misosuppe til saucer, dips, dressinger, gryderetter og spreads. Men husk at hvis du skal have de gode næringsstoffer med fra misopasta, så skal det ikke koge, for så ødelægges enzymerne i pastaen.
Se også vores anden type misopasta