Beskrivelse
Linsespaghetti med fuldkornsris – vegansk spaghetti – økologisk
Linsespaghetti fra Seitz er en både økologisk, glutenfri og vegansk spaghetti, der er lavet af mel af gule linser (90%) og fuldkornsris (10%). Vi har mange andre pastavarianter af bælgfrugter som kikærtepasta (2 varianter), ærtepasta (2 varianter) og linsepasta (2 varianter) og også pasta af boghvede. Se dem alle her.
Linsespaghetti indeholder meget vegansk protein og mange andre gode næringsstoffer. Og så er der færre kulhydrater i end almindeligt spaghetti af hvede- og durummel. Mere om de gode egenskaber nedenfor.
Vegansk spaghetti af gule linser og fuldkornsris – Næringsindhold pr 100 gram:
Næringsindhold i 100 gram økologisk vegansk spaghetti af gule linser og fuldkornsris fra Seitz:
- Energi: 1465 KJ – 346 Kcal
- Fedt: 2 g – heraf mættet fedt: 0,3 g
- Kulhydrater: 57 g – heraf sukkerarter: 1,9 g
- Kostfibre: 6 g
- Protein: 22 g
- Salt: <0,01 g
Ingredienser: Økologisk mel af gule linser (90%) og økologisk mel af fuldkornsris (10%).
Økologisk certificeret – DE-ÖKO-006 – EU Jordbrug
Opbevares tørt og ikke for varmt.
Linsespaghetti og pasta af bælgfrugter
Vegansk spaghetti og pasta af bælgfrugter som grønne ærter, kikærter og linser (og også korn og kerner), har en bedre næringsværdi end pasta af hvede. Linsespaghetti og andet pasta af lavet af bælgfrugter er blevet meget populært i Danmark. Netop på grund af den formidable næringsværdi.
Seitz (der også er bag vores Fit ‘n’ Free pasta-typer) er specialiseret i glutenfri og vegansk spaghetti og pasta af eksempelvis linser, kikærter, korn og ærter. Dét pasta og spaghetti af bælgfrugter har til fælles, er, at de har et langt højere proteinindhold og færre kulhydrater end spaghetti af bl.a. hvede- og durummel.
Vegansk spaghetti af linser – er det sundt?
Vegansk spaghetti af linser er super sundt. Linsespaghetti indeholder, ud over meget vegansk protein, også masser af fibre og mineraler som potassium, jern, folsyre, zink og mangan og ikke mindst godt med B-vitaminer.
Serveringsforslag
Server linsespaghetti med eksempelvis vegansk kødsovs. Begge dele tilberedes på i alt ca. 10 minutter, hvis du f.eks. følger vores opskrift på vegansk ‘kød’sovs. (Spaghettien skal kun koge i 7 minutter). Vegansk spaghetti af linser er selvfølgelig også super sammen med en krydret eller cremet tomatsauce. Eller bare sammen med ketchup, når det skal gå stærkt og stadig være næringsrigt. Pasta og spaghetti af bælgfrugter, herunder linsespaghetti, har så stort et proteinindhold, at man faktisk ikke behøver flere proteiner i et måltid.
Har du lyst til at lave en god vegansk dressing eller lækker vegansk sauce til spaghettien, er der mange gode opskrifter på veganske-opskrifter.dk.
Mange varianter af vegansk pasta af kikærter, ærter, linser og boghvede
Vi har et stort sortiment af økologisk, glutenfri og vegansk pasta af bælgfrugter (og også boghvede) her i webshoppen. Se alle varianter af vegansk spaghetti og pasta her >>.
Ud over denne type linsespaghetti, finder du også kikærtepasta, pasta af ærter og ramsløg, sorghumpasta med ærter, linsepasta af røde linser, linsepasta og sweet potatoes, pasta af boghvede, kikærtepasta med gurkemeje og linsepasta lavet af gule linser og kastanjer.