VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE

Veganske klejner

veganske klejner opskrift

Skønne, bløde og sprøde klejner - vegan style

Arbejdstid: 25 min.

Hviletid i køleskab: ca. 30 min.

Opskriften giver 30-35 veganske klejner

250 gram hvedemel + det løse

50 gram hvedegluten

Hvedegluten giver en ekstra fluffiness (luftighed) til de veganske klejner – og det binder dem rigtig godt sammen (i stedet for æg). (20 kr. for 250 gram hvedegluten – 35 kr. for 500 gram hvedegluten – her i shoppen)

1 dl soyadrik med vanilje

100 gram sukker

50 gram vegansk lun/stuetempereret vegansk plantemargarine eller vegansk smør

1½-2 tsk kardemomme

1 citron: heraf 2 tsk citronskal +  2 spsk citronsaft

1  tsk hjortetaksalt

1 liter rapsolie eller solsikkeolie til kogning

Fremgangsmåde veganske klejner:

Riv skallen på citronen – ca. 2 tsk citronskal. Og pres citronen – ca. 2 spsk citronsaft – og hæld saften i en stor skål. 

Opløs hjortetaksalt i citronsaften.

Hæld citronskal, vegansk smør/plantemargarine, soyadrik med vanilje, sukker og kardemomme i skålen, og bland det godt sammen.

I en anden skål mixer du hvedemel og hvedegluten – så det er godt blandet sammen.

Hæld de to blandinger sammen og ælt det godt og grundigt, til det er en halvklistret klejnedej.

Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i ca. ½ time.

Drys godt med hvedemel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle. Ca. 2 mm tyk – ikke for tynd.

Skær dejen ud i ruder 6 x 8 cm – brug evt. en pizzaskærer (og pas på dit køkkenbord – læg evt. klejnedejen over på et skærebræt eller en silikonebagemåtte).

Lav et snit på ca. 2 cm midt i hvert klejnestykke, og vrid (hiv) klejnen halvt igennem hullet – vær forsigtig så dejen ikke knækker.

Hæld olien i en gryde og varm den op. Det skal være sydende varmt.

Lav evt. en prøveklejne – synker den til bunds, og bliver der, er olien ikke varm nok, så fisk den hurtigt op igen. Brug evt. en pastaske i stål til at fiske de veganske klejner op af olien.

Klejnerne skal ikke have meget mere end 30-60 sekunder – og du skal vende dem undervejs (ellers bliver de sorte).

Læg dem på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af.

Så er der lune, sprøde og bløde veganske klejner klar til servering. Og en skøn (vegansk) julestemning kan sprede sig i hjemmet.

veganske julekager opskrifter veganske klejner