Ingredienser til vegansk Kylling i karry
Arbejdstid: 30 min.
Opskriften er nok til 4 pers.
Video med fremgangsmåde for vegansk ‘kylling’ nedenfor
Vegansk kylling af sojastrimler:
130-140 gram Sojastykker / sojakød i store eller små strimler
Vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbuillonterning
Vegansk karrysovs:
1 finthakket løg
4½ dl plantedrik (byt evt. 1 dl ud med vegansk madlavningsfløde)
3 spsk mel (til jævning)
4 spsk olie (til svitsning)
½-1 tsk sukker
Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde vegansk kylling af sojastrimler:
Tilsæt en ½ grøntsagsbouillon i en gryde med ca. 1 liter kogende vand.
Hæld de tørrede sojastykker i og lad det små-simre i 7-8 min.
Dræn sojastrimlerne i en si, pres ekstra væde ud med en ske, og tilsæt dem karrysovsen, når sovsen er færdig.
Fremgangsmåde vegansk karrysovs:
Svits løg og karry af i olie i en gryde.
Skru lidt ned, tilsæt mel og pisk det godt sammen til det er en melklump.
Tilsæt plantedrik lidt ad gangen, imens du pisker godt til.
Tilsæt sukker og smag til med salt og peber.