VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Vegansk forret – tempurastegte grøntsager, butterdejspirogger og dip

vegansk forret til nytår

Tempurastegte grøntsager, butterdejspirogger og krydret dressing til at dippe i

En 3-delt opskrift på en vegansk forret til eksempelvis nytårsaften:

  • Butterdejspirogger med fyld af ‘kød’sovs – børnevenlige (butterdej er faktisk vegansk – for det meste) 
  • Friske grøntsager dyppet i vegansk tempuradej og stegt i olie
  • Krydret vegansk dressing som dip

Opskriften er nok til 4 personer 

Ingredienser til butterdejspirogger

Arbejdstid: 15 min.

Bagetid: 10 min.

Opskriften giver 4 mellemstore butterdejspirogger med ‘kød’sovs

Ca. 25-30 gram sojagranulat ( findes her i shoppen; 250 gram 27 kr)

½ liter kogende vand

½ grøntsagsbouillonterning

½ tsk salt

½ dl tomatpassata el. flåede tomater

1/4 finthakket løg

1 spsk olie

1 tsk smoked paprika (el. BBQ-krydderi)

½-1 tsk madkulør

1 plade butterdej

Fremgangsmåde veganske butterdejspirogger:

Tag butterdejspladen op fra fryseren.

Lad sojagranulat stå i blød i kogende vand + grøntsagsbouillon i ca. 5 minutter.

Svits finthakket løg, olie og krydderier af i olie i en gryde.

Dræn vandet fra sojagranulatet fra i en si.

Tilsæt sojagranulat, kulør og tomatpassata til gryden, rør rundt og så er der faktisk ‘kød’sovs. 

Rul butterdejspladen ud med en kagerulle, så dejen bliver kvadratisk. 

Skær dejen i 4 lige store firkanter – ca. 10×10 cm

Læg ca. 1 – 1½ spsk ‘kød’sovs midt på hver firkant.

Træk en spids af butterdejen over på den modsatte spids, så du har en trekant med fyld af kød’sovs. Brug en gaffel til at lukke kanten – hele vejen rundt.

Så kan du enten bage dem i ovnen med det samme – 200 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er gyldne – eller lav dem på forhånd, og bag dem lige inden I skal spise forret.

vegansk forret til nytår

Grøntsager i vegansk tempuradej

Arbejdstid: 10 min.

130 gram hvedemel

200 ml. iskoldt danskvand (eller andet med bobler 😉 )

1 tsk salt

½ tsk bagepulver

Forslag til grøntsager:

1 rød peberfrugt skåret i 4 store slices (én til hver person)

6-8 mellemstore buketter broccoli

6-8 mellemstore buketter blomkål

1 stort løg i 4 både

Olie til 'friture'stegning:

1 liter rapsolie 

Genbrug evt. olien efterfølgende; når den er kølet helt ned, kan du hælde den på flasken igen, og måske lave hjemmelavede falafler (opskrift på veganske-opskifter.dk) en af de kommende dage.)

Fremgangsmåde grøntsager i vegansk tempuradej:

Bemærk; skyl ikke grøntsagerne før du dypper dem i tempuradejen. Vand og olie er ikke en god kombi.

Hæld olien i en mellemstor gryde og skru op på høj varme.

Mix de tørre ingredienser til tempuradejen sammen, og pisk så iskoldt danskvand i.

Pisk til det bliver en ensartet, tynd dej.

(Boblerne fra danskvand (el. champagne) giver noget helt særligt, så man kan ikke lave tempuradejen på forhånd).

Når olien er varm nok (stik et trægrillspyd i og se om olien syder omkring det), dypper du grøntsagerne i tempuradejen (de skal dækkes med dej) og sænker dem forsigtigt ned i den varme olie. Max 4 i gryden ad gangen.

(Brug evt. en pastaske (med huller i ) af stål/metal til at sænke grøntsagerne ned med – og op igen). 

Det går lynende stærkt – ca. 30 sekunder. Tag dem op når de er gyldne og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

vegansk tempuradej - til vegansk forret til nytå

Krydret vegansk dressing til dip:

Arbejdstid: 5 min.

2 dl vegansk yoghurt

1 rød peberfrugt – renset for indmad

2-3 fed hvidløg

2-3 tsk løgpulver

½ tsk salt

Et drys peber

Frengangsmåde:

Blend alle ingredienser – og så er den klar til servering. (Eller lav den i forvejen og sæt den på køl)

krydret vegansk dressing opskrift