Beskrivelse
Vegansk kylling – Mock Chicken – Næringsindhold pr. 100g:
Vegansk kylling / Mock chicken fra Wu Chung – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi 446 KJ / 106 kcal
- Fedt 2,7 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,5 g
- Kulhydrat 7 g
- heraf sukkerarter 3,3 g
- Protein 13 g
- Salt 1,2 g
Ingredienser:
Ingredienser i Wu Chung Mock chicken / vegansk kylling:
Stegt GLUTEN 62% (HVEDEGLUTEN, vand, sojaolie), vand, SOJAsauce (vand, SOJAbønner, HVEDE, salt), sukker, SOJAolie, salt, gærekstrakt.
Allergener: indeholder hvede, gluten og soja.
Mock chicken – vegansk kylling
Vegansk kylling / Mock chicken laves af hvedegluten, der har et ekstraordinært højt indhold af protein (Nutty Vegan hvedegluten indeholder 75 gram protein per 100 gram). Når der f.eks. laves mock duck eller chicken skylles almindeligt hvedemel, så stivelsen, farven mv. vaskes ud. Så står man tilbage med proteinerne (glutendelen) – der nu kaldes seitan (seitanmel er det samme som hvedegluten).
Når det så tilberedes, får seitan-stykkerne (stykkerne i dåsen med mock duck) en konsistens, der er helt sammenlignelig med kød. Hvilket er derfor, at så mange veganere og vegaterer elsker det. Strukturen i mock chicken minder helt om kylling, og man har endda fået ‘skindet’ til at ligne den ægte varer. (Så er det også nemt, at få ikke veganere til at tro at det er kød).
Mock chicken smager ikke af særligt meget i sig selv. Så det er en god idé, at marinere stykkerne inden de steges, eller brug dem i en gryderet. De kan også marineres og bruges på f.eks. et træspyd på grillen. Findes også i en mock duck version >>