Seitansteg indbagt i butterdej med svampefyld
En sikker vinder som hovedret til en vegansk nytårsmenu; seitansteg indbagt i butterdej med fyld af svampe, hvidløg, peberfrugt og revet perrod.
Find opskriften på hjemmelavet vegansk bearnaisesauce på veganske-opskrifter.dk
Ingredienser til indbagt seitansteg
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid/dampetid i ovn: 1 time + 20 min.
Opskriften er nok til 4 personer
Ingredienser til seitanrullen:
130 gram hvedgeluten ( kan købes i shoppen – 500 g poser)
130 gram løg eller rødløg i både
1 dl kogte kikærter el. hvide bønner
4 spsk gærflager (kan købes på shoppen 150 g 39 kr.)
2 spsk sojasauce
2 spsk olie
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk madkulør
Ingredienser til fyld:
200 gram blandede svampe – groft eller finthakkede
3 fed hvidløg – finthakkede
1 mellemstort løg – finthakket
1 rød peberfrugt – groft eller finthakket
1 spsk revet peberrod
Olie til svitsning
½ tsk salt
Butterdej:
4 plader butterdej (de fleste typer butterdej er veganske – sært nok)
Vegansk smør – til at smøre på seitanrullen under butterdejen – og evt. også uden på butterdejen.
Fremgangsmåde - seitanrullen:
Blend alle ingredienser til seitanrullen – på nær hvedegluten – i en fodprocessor (el. stor blender) til det er en ensartet masse.
Tilsæt så hvedegluten og blend igen til det samler sig i en klump (ca. 20 sek.). Samler dejen sig ikke, kan du bare ælte den sammen.
Ruld dejen til rullen ud med en kagerulle til det har en størrelse på ca. 25×30 cm.
Fremgangsmåde - fyld:
Hak svampe, løg, hvidløg peberfrugt og svits det på panden i olie et par minutter. Tilsæt salt. Revet peberrod kan du bare bruge rå.
Fordel fyldet på den udrullede seitandej – med 3-4 cm fri plads langs de 2 længste kanter (se billedet), og rul den så stramt sammen. Læg evt. seitandejen på et stykke bagepapir inden, så du kan bruge bagepapiret sammen med dejen, når du ruller den stramt sammen.
Fyld en stor bradepande med ca. 2 liter vand, sæt den i ovnen og skru op på 160 grader – alm. ovn.
Læg seitanstegen på en bagerist, og damp/bag den i ovnen over bradepanden med vand i fire etaper; vend seitanrullen en kvart omgang ca. hvert kvarter. I alt ca. 1 time i ovnen.
Lad seitanstegen køle ned i mindst 20 min. – gerne længere – og skær enderne af, så du får en skarp kant.
Fremgangsmåde seitansteg - butterdej:
Lad 4 plader butterdej tø op i mindst 10 min.
Læg de 4 plader så de støder op mod hinanden, og brug en kagerulle til at rulle det til én, tyndere butterdejsplade.
Smør den forbagte seitansteg med vegansk smør, og læg den midt på butterdejspladen.
Skær butterdejen på hver side af stegen i store strimler, og fold dem så skiftevis over hinanden ind over stegen. (Se billedet)
Smør evt. lidt ekstra vegansk smør uden på butterdejen – for ekstra crispyness. Bag den så ved 200 grader alm. ovn på en bageplade i ca. 20-25 min. – til den bliver gylden.
Server med tilbehør som f.eks.
- Grove fritter el. kartoffelbåde i ovn eller actifry
- Dampede eller stegte grøntsager som rød peberfrugt og grønne bønner
- En grøn salat
- En lun quinoa-salat (quinoa findes i shoppen her)
- Bulgur mix med qunoa – (findes i shoppen her)
- Linsemix med krydderier – røde, grønne og gule linser (findes i shoppen her)
Opskrift på hjemmelavet vegansk bearnaisesauce til seitansteg (og alt muligt andet) findes på veganske-opskrifter her.