Veganske sennepssild

veganske sild opskrift med hvedegluten

Ingredienser til veganske sennepssild

Arbejdstid: 20 min.

Dampetid: 40-45 min.

Hviletid: mindst 2 timer

Opskriften giver 3-4 veganske sild og 2,5 dl. vegansk sennepsdressing – nok til 4 personer

Video med fremgangsmåde nedenfor

Ingredienser vegansk sennepsdressing:

1½ dl vegansk yoghurt (evt. Alpro Naturel)

½ dl vegansk mayonnaise (Veganz mayonnaise findes her i shoppen for 20 kr.)

3 spsk grov sennep (el. 2 spsk stærk dijonsennep)

1 tsk kapers

Lidt frisk dild el. ½ tsk tørret dild

1 spsk sirup (findes som agavesirup og dadelsirup i shoppen)

Ingredienser veganske 'sild':

Ca. 100 gram hvedegluten (Nutty vegan Hvedegluten findes i shoppen i poser med 250 g og 500 g)

½ løg el. rødløg (ca. 40 gram)

1/4 dl. kikærtemel (du finder Nutty vegan økologisk kikærtemel i shoppen)

1½ spsk sojasauce (el. tamari)

1½ spsk sennep 

1 spsk olie

1 tsk vand fra kapers (lagevand fra glasset med kapers)

1/2 dl vand

2 tsk eddike / æblecidereddike

Fremgangsmåde veganske sennepssild

Sennepsdressing:

  1. Blend alle ingredienser til sennepsdressingen til dressingen er ensartet. Sæt den på køl.

Veganske sild:

  1. Alle ingredienser på nær hvedegluten blendes til det er ensartet.
  2. Tilsæt så hvedegluten og blend igen – ca. 30 sekunder til massen er blevet en klump. Blendes det ikke ensartet, kan du bare ælte det sammen. (Faktisk er det godt at ælte dejen i et par minutter, for så aktiveres glutenfibrene, og ‘sildene’ får en endnu bedre konsistens).
  3. Form 3-4 sildefileter. Er dejen for klistret, ælter du lidt mere hvedegluten i. Men den må ikke være tør. Brug evt. en kagerulle til at rulle fileterne lange. Dejen er meget spændstig at arbejde med.
  4. Hæld ca. 2 cm vand i en stor gryde med låg. Bring vandet i kog.
  5. Læg de veganske sild i en dampindsats, sænk den ned i gryden, og skru ned på middelhøj varme. (Vandet skal simre i bunden).
  6. Læg låg på og damp ‘sildene’ i 35-40 min. 
  7. Lad fileterne køle af inden du skærer dem i mindre stykker og vender dem i sennepsdressingen.
  8. Lad sildene trække i et par timer og gerne til dagen efter. Server evt. med løgringe og frisk dild.

BEMÆRK: hvis du lader sildene trække i flere dage, suger de en del af dressingen. 

Ingredienser her i webshoppen::

DAMPINDSATS: Hvis du er ny i den veganske verden, kan det kun anbefales, at du får fat på en dampindsats. Så kan du lave de lækreste veganske køderstatningsretter som spegepølse, pølser, steaks og ikke mindst sildene her. Du kan bl.a. købe en dampindsats hos isenkræmmeren eller i Ikea (29 kr.). 

Er du på udkig efter mere viden om super foods
og geniale veganske ingredienser?
Så er disse vidensartikler måske noget for dig:

Super Foods og Geniale veganske ingredienser
sojagranulat soya fars

Soya fars – Sojagranulat

Soya fars, soya kød og sojagranulat Soya fars, soya kød og sojagranulat – kært barn har mange navne. Men det er faktisk bare forskellige betegnelser for det samme produkt. Det er altsammen tørrede og teksturerede sojabønner.  Man bruger soya fars som et alternativ til kød i bl.a. kødsovs, til veggiedeller,

husk loppefrøskaller

HUSK Loppefrøskaller

Husk Loppefrøskaller Husk loppefrøskaller kendes også under det engelske navn; psyllium husks og det danske; psyllium frøskaller. Mange bruger det som et fibersupplement i bagning og madlavning, og andre har gavn af det, fordi det har en tarmregulerende effekt. For veganere og andre der gerne vil undgå æg, er de

vital wheat gluten dansk - hvedegluten glutenmel

Glutenmel

Glutenmel /seitanmel/ Hvedegluten Glutenmel kaldes også seitanmel, hvedegluten og vital wheat gluten. Det er en helt genial meltype, der har et ekstraordinært højt indhold af protein. 75 gram pr 100 gram. Og det er dét, der udgør det geniale. Især for veganere. Du finder glutenmel/hvedegluten i shoppen her >> 250g

TILMELD DIG NYHEDSBREVET