Veganske pirogger

veganske pirogger med sojagranulat

Veganske pirogger - opskrift

Arbejdstid: 30 min.

Hævetid: Ca. 1 time

Bagetid: 15-18 min.

Opskriften giver ca. 10 mellemstore veganske pirogger

Ingredienser til vegansk 'kød'sovs

50 gram sojagranulat

 (du finder vores Nutty Vegan sojagranulat i shoppen  her)

Vand til iblødsætning + ½ grøntsagsbuillonterning

1 finthakket løg

1-2 finthakkede hvidløg (kan udelades)

3/4 dl ketchup eller BBQ-sauce

2 spsk olie

2 spsk gærflager – kan udelades, men bidrager med en god osteagtig smag (findes i shoppen her)

1-2 tsk kulør (for farvens skyld)

Lidt peber

Ingredienser til pirogdejen:

½ pakke gær

250 ml vand

1 tsk sukker

40 gram blød vegansk smør eller planteolie

450 gram hvedemel + det løse

½ tsk salt

Fremgangsmåde: veganske pirogger:

Pirogdejen: Rør gær ud i vand, sukker og olie.

Tilsæt salt og mel og ælt dejen godt sammen.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

‘Kød’sovsen: Hæld tørret sojagranulat i en skål eller gryde og tilsæt grøntsagsbuillon og ½-1 liter kogende vand. Lad det trække i ca. 5 min.

Svits løg og hvidløg af med salt og peber i olie i en gryde.

Dræn sojagranulatet i en si, og hæld granulatet i gryden sammen med kulør. Rør det godt sammen.

Tilsæt ketchup og svits et par minutter mere, imens du rører rundt.

Smag til med salt og peber – og så er ‘kød’sovsen klar som fyld.

Når dejen er færdig med at hæve, drysses lidt mel på køkkenbordet, og dejen rulles ud med en kagerulle. Ca. 3 mm tyk.

Med en skål i en passende størrelse presser du ca. 10 cirkler ud i dejen.

Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.

Fordel ‘kød’sovsen i midten af hver dejcirkel.

Luk dejen sammen omkring ‘kød’sovsen. Brug evt. en gaffel til at presse dej-enderne sammen, så der ikke er huller ind til ‘kød’sovsen.

Pensel evt. med vand eller plantedrik og bag piroggerne på e bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15-18 minutter. 

Ingredienser til veganske pirogger i shoppen:

Er du på udkig efter mere viden om super foods
og geniale veganske ingredienser?
Så er disse vidensartikler måske noget for dig:

Super Foods og Geniale veganske ingredienser
sojagranulat soya fars

Soya fars – Sojagranulat

Soya fars, soya kød og sojagranulat Soya fars, soya kød og sojagranulat – kært barn har mange navne. Men det er faktisk bare forskellige betegnelser for det samme produkt. Det er altsammen tørrede og teksturerede sojabønner.  Man bruger soya fars som et alternativ til kød i bl.a. kødsovs, til veggiedeller,

husk loppefrøskaller

HUSK Loppefrøskaller

Husk Loppefrøskaller Husk loppefrøskaller kendes også under det engelske navn; psyllium husks og det danske; psyllium frøskaller. Mange bruger det som et fibersupplement i bagning og madlavning, og andre har gavn af det, fordi det har en tarmregulerende effekt. For veganere og andre der gerne vil undgå æg, er de

vital wheat gluten dansk - hvedegluten glutenmel

Glutenmel

Glutenmel /seitanmel/ Hvedegluten Glutenmel kaldes også seitanmel, hvedegluten og vital wheat gluten. Det er en helt genial meltype, der har et ekstraordinært højt indhold af protein. 75 gram pr 100 gram. Og det er dét, der udgør det geniale. Især for veganere. Du finder glutenmel/hvedegluten i shoppen her >> 250g

TILMELD DIG NYHEDSBREVET