VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Søg

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - VEGANSK WEBSHOP

VEGANSKE PRODUKTER ONLINE - DANSK VEGANSK WEBSHOP

Veganske nuggets

veganske nuggets opskrift med hvedegluten-

Veganske nuggets af hvedegluten

Arbejdstid: 15-20 min. 

Kogetid: 2 x 20 minutter

Stegetid på pande el. i frituregryde: til de er let gyldne

Opskriften giver 20-24 veganske nuggets

200 gram Nutty Vegan hvedegluten

(hvedegluten findes i shoppen:  500 gr her >  og 2500 gram her >>)

175 ml vand

75 ml tomatpassata

2 spsk sojasauce/tamari

12,5 Nutty Vegan gærflager (ca. ½ dl) – giver en umami- og lidt osteagtig smag

(findes i shoppen: gærflager >>)

1½ spsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

Kan udelades: 1 spsk smoked paprika (eller BBQ-krydderi) – eller 1 tsk flydende røgaroma (findes i shoppen: flydende røgaroma >>)

Kan udelades: 3 tsk vegansk kyllingekrydderi (så de rigtigt får smagen af kylling).

Du finder vegansk kyllingekrydderi på shoppen her >>

1 tsk salt

Vegansk tempuradej (så raspen sidder fast): 

  • 150 gram hvedemel (alm. mel)
  • 220 ml iskoldt danskvand
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bagepulver

 

Du kan også købe en færdig vegansk tempuramix, hvor du bare skal tilsætte vand.

Pankorasp til panering

Olie til stegning på pande eller i gryde (evt. i frituregryde)

Rigeligt med vand + 1 grøntsagsbouillonterning til at koge de veganske nuggets i.

Fremgangsmåde veganske nuggets af hvedegluten:

175 ml vand, tomatpassata, sojasauce, (evt. smoked paprika/flydende røgaroma), hvidløgspulver, løgpulver, gærflager og salt piskes sammen i en skål.

Tilsæt så hvedegluten og ælt det sammen. ‘Dejen’ bliver godt spændstig.

Del dejen i 20-24 veganske nuggets. 

Bemærk: stykkerne bliver næsten dobbelt så store, når de koges.

Hæld vand i en stor gryde sammen med en grøntsagsbouillonterning – og bring det i kog. Der skal være nok vand til at dække alle nuggets (og de må godt ligge oven på hinanden).

Læg de veganske nuggets af hvedegluten i gryden. Læg låg på, og lad det småsimre i ca. 20 minutter ved svag/middelhøj varme.

(vandet skal ikke bulderkoge, bare simre).

Vend alle nuggets med en pasta-ske eller tang efter 20 min. og lad dem koge 20 min. mere. 

Dræn vandet fra og lad dem køle lidt af

Vend stykkerne i pankorasp (dyp dem evt. i plantedrik, hvis raspen ikke vil hænge ordentligt ved).

Vend stykkerne i pankorasp (dyp dem evt. i plantedrik, hvis raspen ikke vil hænge ordentligt ved).

Steg de veganske nuggets i rigeligt med olie på panden. Eller hæld ½-3/4 liter rapsolie i en alm. gryde og frituresteg dem til de er let gyldne. 

Så er der sprøde og saftige nuggets klar til servering.

Server evt. med:

  • Vegansk kryddermayo (findes i shoppen her)
hjemmelavede veganske nuggets opskrift