Veganske fastelavnsboller

Veganske fastelavnsboller

Veganske fastelavnsboller med fyld af vegansk 'nutella'

Til ca. 14 veganske fastelavnsboller

Arbejdstid: Ca. 20 min.

Hævetid: 1 + ½ time

Bagetid: 10 min.

Ingredienser til dejen:

50 gram gær

1,5 dl plantedrik

100 gram blød vegansk smør

3 spsk sukker

1 spsk loppefrøskaller (fungerer som æg) (findes i shoppen her)

40 gram hvedegluten (gør dem bløde, luftige og spændstige) (findes i shoppen her)

1 knsp salt

340 gram hvedemel

Ingredienser til chokoladecreme indeni:

Vegansk ‘nutella’ – ( flere varianter i shoppen her >>)

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren ud i en skål. Tilsæt plantedrik og sukker. Pisk/rør til gæren er opløst.

Rør loppefrøskaller og det bløde veganske smør i. Tilsæt så hvedegluten, salt og hvedemel.

Ælt dejen rigtig godt sammen.

Lad dejen hæve tildækket i mindst 1 time.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir.

Efter hævning, ælter du dejen igen, og ruller den ud med en kagerulle til den er ca. ½ cm tyk.

Skær så ca. 14 stykker ud i lige store firkanter, placer en klat vegansk ‘nutella’ på midten, og luk dejen sammen omkring ‘nutellaen’ ved at nippe/presse dejen sammen. Der må ikke være huller.

Læg de veganske fastelavnsboller på bagepladen med den sammenlukkede side nedad. Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag dem i ca. 10 minutter.

Når de er kølet af, kan du servere dem au naturel, med glasur eller vegansk ‘nutella’ på toppen.

Er du på udkig efter mere viden om super foods
og geniale veganske ingredienser?
Så er disse vidensartikler måske noget for dig:

Super Foods og Geniale veganske ingredienser
sojagranulat soya fars

Soya fars – Sojagranulat

Soya fars, soya kød og sojagranulat Soya fars, soya kød og sojagranulat – kært barn har mange navne. Men det er faktisk bare forskellige betegnelser for det samme produkt. Det er altsammen tørrede og teksturerede sojabønner.  Man bruger soya fars som et alternativ til kød i bl.a. kødsovs, til veggiedeller,

husk loppefrøskaller

HUSK Loppefrøskaller

Husk Loppefrøskaller Husk loppefrøskaller kendes også under det engelske navn; psyllium husks og det danske; psyllium frøskaller. Mange bruger det som et fibersupplement i bagning og madlavning, og andre har gavn af det, fordi det har en tarmregulerende effekt. For veganere og andre der gerne vil undgå æg, er de

vital wheat gluten dansk - hvedegluten glutenmel

Glutenmel

Glutenmel /seitanmel/ Hvedegluten Glutenmel kaldes også seitanmel, hvedegluten og vital wheat gluten. Det er en helt genial meltype, der har et ekstraordinært højt indhold af protein. 75 gram pr 100 gram. Og det er dét, der udgør det geniale. Især for veganere. Du finder glutenmel/hvedegluten i shoppen her >> 250g

TILMELD DIG NYHEDSBREVET