Vegansk ost

vegansk ost opskrift med gærflager

Vegansk ost af gærflager (nutritional yeast)

Opskriften give ca. 750g vegansk ost - Brug én stor eller 2 mindre skåle. Ostens konsistens bliver som en smøreost (til den lidt mere faste side).

Arbejdstid: 10-15 min.

Afkølningstid: 2-3 timer

150 gram cashewnødder (findes i shoppen her)

50 gram gærflager (nutritional yeast) (findes i shoppen her)

80 ml vand

5 spsk citronsaft

2 spsk kokosolie

60 gram tahin

30 gram gulerod

2½ tsk salt

½ tsk paprikakrydderi

1 knsp cayennepeber

1 tsk løgpulver

Olie til at smøre osteformen med

1 spsk agar agar med top (findes i shoppen her) – agar agar er en slags vegansk gelatine

240 ml vand

Fremgangsmåde vegansk ost:

Smør en stor glasskål (el. 2 mellemstore) med olie

I en blender eller foodprocessor tilsættes cashewnødder, gærflager, 80 ml vand, citronsaft, kokosolie, tahin, gulerod, salt, paprika, cayenne peber og løgpulver.

Blend til massen er ensartet.

Varm de 240 ml vand op i en gryde, og tilsæt agar agar. Lad det koge op i 1 minut under omrøring.

Hæld agarmassen over i blenderen/foodprocessoren og blend det hele sammen i 10-15 sekunder.

Hæld massen til vegansk ost i den/de smurte forme, og lad det køle af.

Sæt på køl et par timer, og så er der vegansk ost klar til servering.

Osten kan sagtens holde sig på køl i en tætlukket beholder i 1-2 uger.

Er du på udkig efter mere viden om super foods
og geniale veganske ingredienser?
Så er disse vidensartikler måske noget for dig:

Super Foods og Geniale veganske ingredienser
sojagranulat soya fars

Soya fars – Sojagranulat

Soya fars, soya kød og sojagranulat Soya fars, soya kød og sojagranulat – kært barn har mange navne. Men det er faktisk bare forskellige betegnelser for det samme produkt. Det er altsammen tørrede og teksturerede sojabønner.  Man bruger soya fars som et alternativ til kød i bl.a. kødsovs, til veggiedeller,

husk loppefrøskaller

HUSK Loppefrøskaller

Husk Loppefrøskaller Husk loppefrøskaller kendes også under det engelske navn; psyllium husks og det danske; psyllium frøskaller. Mange bruger det som et fibersupplement i bagning og madlavning, og andre har gavn af det, fordi det har en tarmregulerende effekt. For veganere og andre der gerne vil undgå æg, er de

vital wheat gluten dansk - hvedegluten glutenmel

Glutenmel

Glutenmel /seitanmel/ Hvedegluten Glutenmel kaldes også seitanmel, hvedegluten og vital wheat gluten. Det er en helt genial meltype, der har et ekstraordinært højt indhold af protein. 75 gram pr 100 gram. Og det er dét, der udgør det geniale. Især for veganere. Du finder glutenmel/hvedegluten i shoppen her >> 250g

TILMELD DIG NYHEDSBREVET