Hjemmelavet vegansk kylling (pulled seitan)

hjemmelavet vegansk kylling opskrift

Hjemmelavet vegansk kylling - opskrift (pulled seitan)

Konsistens akkurat som kylling - smagen afgør du selv. Brug eksempelvis strimlerne til vegansk burger, pizza, sandwich, i salat mv.

Arbejdstid: inkl. køkkenmaskinens arbejde: ca. 25 min.

Dampetid: 90-100 min.

Stegetid på pande: (hvis dette ønskes: 3-4 minutter

Opskriften giver nok vegansk kylling i strimler til 4 personer

Video med fremgangsmåde nedenfor

170 gram hvedegluten (hvedegluten findes i shoppen: 250 gr 20 kr500 gr 35 kr)

180 gram kogte kikærter

Ca. 1 dl gærflager – giver en umami- og lidt osteagtig smag (findes i shoppen: 100 gr 29 kr.)

1 1/3 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning

3 spsk olie

1½ spsk løgpulver

1½ tsk salt

1½ tsk æblecidereddike 

1-2 fed hvidløg

TIL MARINADE (KAN UNDLADES): ½-1 dl BBQ-sauce

Fremgangsmåde hjemmelavet vegansk kylling (pulled chicken / pulled seitan)

Opløs bouillonterningen i vandet

Hæld alle ingredienser – undtaget hvedegluten – i en foodprocessor (eller blender). Blend til massen bliver ensartet. (Kikærterne skal være 100% most).

Hæld massen i en stor røreskål (til køkkenmaskinen). Ælt hvedegluten i med hænderne, til dejen hænger sammen.

Lad røremaskinen med en dejkrog ælte dejen sammen i ca. 15-20 minutter på lav hastighed. (Det er nu at glutendelen i hvedegluten aktiveres, så du får den rette, spændstige konsistens som kylling – se evt. i videoen ovenfor)

Hæld vand i en stor gryde – ca. 2 cm fra bunden – og bring det i kog.

Rul dejen stramt ind i et stort stykke sølvpapir/stanniol.

Læg den sølvpapirsindsvøbte dej i en dampindsats, og sæt den i gryden med kogende vand.

(vandet skal småkoge – ikke bulderkoge).

Damp (med låg på) i 90-100 minutter. Hold øje med at vandet ikke koger ud.

Tag dejen op, pak den ud af sølvpapiret, og lad den køle af i 20-30 minutter.

Riv stykker af i den størrelse du foretrækker.

Server stykkerne som de er eller mariner dem i eksempelvis BBQ-sauce, og svits dem af på panden i nogle minutter.

Så har du hjemmelavet vegansk kylling (pulled chicken/seitan).

Brug dem i en burger, i madpandekager/tortillas, i sandwiches i salat eller som pizzatopping.

(De kan sagtens fryses ned).

vegansk kylling af hvedegluten
hjemmelavet vegansk kylling opskrift

Er du på udkig efter mere viden om super foods
og geniale veganske ingredienser?
Så er disse vidensartikler måske noget for dig:

Super Foods og Geniale veganske ingredienser
sojagranulat soya fars

Soya fars – Sojagranulat

Soya fars, soya kød og sojagranulat Soya fars, soya kød og sojagranulat – kært barn har mange navne. Men det er faktisk bare forskellige betegnelser for det samme produkt. Det er altsammen tørrede og teksturerede sojabønner.  Man bruger soya fars som et alternativ til kød i bl.a. kødsovs, til veggiedeller,

husk loppefrøskaller

HUSK Loppefrøskaller

Husk Loppefrøskaller Husk loppefrøskaller kendes også under det engelske navn; psyllium husks og det danske; psyllium frøskaller. Mange bruger det som et fibersupplement i bagning og madlavning, og andre har gavn af det, fordi det har en tarmregulerende effekt. For veganere og andre der gerne vil undgå æg, er de

vital wheat gluten dansk - hvedegluten glutenmel

Glutenmel

Glutenmel /seitanmel/ Hvedegluten Glutenmel kaldes også seitanmel, hvedegluten og vital wheat gluten. Det er en helt genial meltype, der har et ekstraordinært højt indhold af protein. 75 gram pr 100 gram. Og det er dét, der udgør det geniale. Især for veganere. Du finder glutenmel/hvedegluten i shoppen her >> 250g

TILMELD DIG NYHEDSBREVET